Texeira koppende matchwinner Groningen bij Willem II

Willem II dacht thuis tegen FC Groningen op weg te zijn naar de vierde zege dit seizoen, maar de bezoekers namen drie punten mee dankzij Leandro Bacuna en David Texeira (1-2).

Vanaf het eerste fluitsignaal had hekkensluiter Willem II het initiatief, maar de Tilburgers maakten het FC Groningen-doelman Marco Bizot nauwelijks lastig. Aan de andere kant ontsnapte de thuisclub toen Philipp Haastrup op de doellijn redding moest brengen.

In de 26ste minuut kwam Willem II op voorsprong door een doelpunt van Robbie Haemhouts, die van dichtbij kon scoren na een voorzet van Kees van Buuren. Virgil Misidjan en Marc Höcher kregen kansen op meer, terwijl Stefano Magnasco de mogelijkheid op de gelijkmaker liet liggen. Na rust bleef Willem II de bovenliggende partij en liet vooral Höcher zich zien, maar na een uur zorgde Texeira voor de eerste waarschuwing met een kopbal voorlangs. Daarna ging het binnen zes minuten helemaal mis voor de ploeg van trainer Jurgen Streppel.

Na een handsbal van Aurélien Joachim kreeg FC Groningen in de 66ste minuut een strafschop, die door Leandro Bacuna werd benut. Vijf minuten later was de rechtsbuiten de aangever voor de 1-2, die door Texeira in de verre hoek achter doelman David Meul werd gekopt.

Joachim kreeg in de slotfase nog een kans op de gelijkmaker, maar de Luxemburger kon de nederlaag niet meer voorkomen. Willem II blijft daardoor hekkensluiter, met zeventien punten uit 28 wedstrijden. Nummer zeventien VVV-Venlo heeft vijf punten voorsprong.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.