Terugkerende Hiddink stelt Langeler aan als bondscoach van Curaçao

Reacties

Guus Hiddink gaat voor de tweede keer aan de slag bij de bond van Curaçao. De voormalig bondscoach van onder andere het Nederlands elftal gaat aan de slag als technisch directeur en neemt Art Langeler mee als bondscoach. Dit bevestigen bronnen aan VI.

Terugkerende Hiddink stelt Langeler aan als bondscoach van Curaçao
© Imago

Hiddink was in het recente verleden kort bondscoach van Curaçao, maar zat slechts twee interlands op de bank. Een coronabesmetting zorgde voor een abrupt einde van Hiddinks werkzaamheden. Nu keert hij dus als technisch directeur terug bij Curaçao, per 1 mei treedt de ex-trainer van clubs als PSV, Real Madrid en Chelsea weer in dienst bij de bond.

Langeler wordt dus bondscoach van Curaçao, waarmee hij als Nederlander in de voetsporen treedt van Patrick Kluivert en Remko Bicentini. Zij waren in het verleden ook bondscoach van het land. Curaçao komt in de interlandperiode van juni weer in actie, Honduras en Canada zijn dan de tegenstanders in de Nations League.

Langeler heeft dus tijd om zich voor te bereiden op zijn debuut als bondscoach van een nationale hoofdmacht. Hij was eerder dit seizoen nog trainer van PEC Zwolle. Langeler besloot in november op te stappen, omdat hij te weinig perspectief zag om de beroerde situatie van de club om te draaien. PEC boekte onlangs een belangrijke overwinning op AZ, maar is nog niet van de degradatiezorgen af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.