Teruggekeerde Ramsey wil met Cardiff City de Premier League in

Reacties

Aaron Ramsey heeft zaterdag een tweejarig contract getekend bij Cardiff City. De terugkeer op het oude nest hing in de lucht en is nu afgerond.

Teruggekeerde Ramsey wil met Cardiff City de Premier League in
© Pro Shots

De 32-jarige Ramsey groeide op als fan van Cardiff City en beleefde bij zijn favoriete club in het seizoen 2007/08 zijn doorbraak. De middenvelder speelde zich in de kijker en verdiende een transfer naar Arsenal. The Gunners betaalden in 2008 ruim zes miljoen euro voor het toen zeventienjarige talent. Het was een goede zet van de Engelse topclub. Ramsey speelde uiteindelijk 369 wedstrijden voor Arsenal.

Ramsey verliet Arsenal in 2019 voor Juventus, maar haalde in Turijn nooit zijn topniveau. In de tweede helft van het seizoen 2021/22 werd hij verhuurd aan Rangers FC, waarna een transfervrij vertrek naar OGC Nice volgde. Bij de Franse club vertrekt hij nu na één seizoen transfervrij, om huiswaarts te keren.

'Het is ongelofelijk om hier terug te zijn', zegt Ramsey bij het ondertekenen van zijn contract bij Cardiff. 'Ik ben weer terug bij mijn familie en zie hier weer veel bekende gezichten. De laatste jaren heb ik dat gemist. Ik heb zoveel te danken aan Cardiff en wil de club graag vertegenwoordigen op het hoogste niveau. Dat is mijn doel: naar het hoogste niveau gaan', spreekt de blikvanger zijn ambities om de promoveren uit. Promoveren zal allesbehalve eenvoudig worden. Cardiff eindigde vorig seizoen teleurstellend als 21ste in het Championship. De club speelde in het seizoen 2018/19 voor het laatst in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.