'Ramsey (32) maakt de cirkel rond en kiest voor terugkeer naar Wales'

Reacties

Aaron Ramsey staat op de drempel van een spraakmakende terugkeer bij Cardiff City. De 32-jarige aanvoerder van Wales ondergaat donderdag een medische keuring bij de nummer 21 van het Championship.

'Ramsey (32) maakt de cirkel rond en kiest voor terugkeer naar Wales'
© Pro Shots

Maar wat graag zou hij op een dag terugkeren naar Wales. Die woorden sprak Ramsey vorige maand nog uit in gesprek met de BBC. 'Ik ben daar opgegroeid', blikte de middenvelder terug op zijn periode bij Cardiff City, waar hij op zijn achtste aansloot in de jeugdopleiding. Uiteindelijk zou Ramsey - inclusief een latere uitleenbeurt - 22 competitiewedstrijden spelen voor zijn boyhood club.

De kans is aanzienlijk dat Ramsey daar de nodige duels aan gaat toevoegen, want donderdag staat de medische keuring op het programma. Als de testen geen problemen opleveren, kan de routinier transfervrij de overstap maken van OGC Nice. Aan de Côte d'Azur liep Ramsey deze zomer na een teleurstellend seizoen uit zijn contract.

Terug op het oude nest
Naar verluidt toonden meer clubs interesse, maar had Ramsey zijn zinnen gezet op een terugkeer naar zijn land van herkomst. De middenvelder lanceerde zijn carrière in Cardiff en maakte op zeventienjarige leeftijd een toptransfer naar Arsenal. Bij The Gunners groeide hij uit tot een dragende kracht en legde hij drie keer beslag op de FA Cup.

Na omzwervingen bij Juventus, Rangers FC en Nice lonkt een terugkeer op het oude nest. Dat is goed nieuws voor Cardiff City, dat vanwege een transferban geen nieuwe spelers mag kopen. Die maatregel heeft te maken met het niet betalen van de transfersom voor de overleden Emiliano Sala. De transferban loopt pas in januari 2024 af, maar het is Cardiff wel toegestaan om spelers transfervrij binnen te halen.

Spelersprofiel

A. Ramsey


Geboortedatum:
26 december 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Caerphilly
Nationaliteit
Wales
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Cardiff City
Nationaal team:
Wales
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.