Ramsey ontneemt Dallinga droomdebuut met eerste balcontact

In een wedstrijd met liefst zes Nederlandse spelers hebben Toulouse en OGC Nice geremiseerd. Na het openingsdoelpunt van debutant Thijs Dallinga bepaalde Aaron Ramsey de eindstand op 1-1. De Welshman stond pas een minuut op het veld en was met zijn eerste balcontact beslissend. Voor het gepromoveerde Toulouse is een gelijkspel tegen Nice echter wel een goed resultaat.

Toulouse
Toulouse
1 - 1
Nice
Nice

Dallinga, Stijn Spierings en Branco van den Boomen hadden een basisplaats bij Toulouse, laatstgenoemde zelfs als aanvoerder. Zakaria Aboukhlal begon op de bank, maar viel in de tweede helft in. Bij Nice verschenen Pablo Rosario en Calvin Stengs aan de aftrap. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers: vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Amine Gouiri net naast.

De van Excelsior overgekomen Dallinga trof aan de overzijde de paal, nadat hij werd weggestuurd vanuit het middenveld en opdook voor Marcin Bulka. Een eventueel doelpunt had wegens buitenspel wellicht niet geteld. In de twintigste minuut was het toch raak voor de voormalig Keuken Kampioen Divisie-topschutter. Hij reageerde op een indraaiende voorzet van Van den Boomen, kwam uit de rug van centrumverdediger Anthony Rouault en tikte van dichtbij raak.

Dallinga werd de eerste scorende Nederlander in de clubgeschiedenis van Toulouse. Namens Nice was Stengs dicht bij de gelijkmaker: nadat hij zijn bewaker uitkapte in het strafschopgebied, schoot de aanvaller snoeihard op de lat.

In minuut 63 maakte Rosario plaats voor Mario Lemina; kort daarna viel Aboukhlal in bij Toulouse. De belangrijkste invaller was echter Ramsey. De transfervrij van Juventus overgekomen middenvelder kwam als vervanger van Stengs binnen de lijnen en scoorde al binnen een minuut. Rond de strafschopstip ontving hij de bal van Bilal Brahimi en schoot hij overtuigend binnen in de linkerbovenhoek. Een minuut na het doelpunt werd Dallinga gewisseld en vanaf de kant zag hij dat het bij 1-1 bleef.