'Van den Boomen zat dopingschorsing uit vanwege administratieve fout'

Reacties

Branco van den Boomen is later aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen door een schorsing. Volgens L'Équipe was de middenvelder van Toulouse voor een maand geschorst vanwege het overtreden van de dopingregels.

'Van den Boomen zat dopingschorsing uit vanwege administratieve fout'
© Pro Shots

De straf zou een gevolg zijn van administratieve nalatigheden. Van den Boomen kreeg kort na zijn komst naar Frankrijk vanuit zijn club onder meer prednison voorgeschreven, een middel dat helpt tegen problemen met de luchtwegen. Het gebruik van dat soort middelen is toegestaan, alleen moet er wel medische toestemming gevraagd worden. Dat is vanuit Toulouse te laat gebeurd, waardoor Van den Boomen op papier positief testte in zijn beginperiode.

Uiteindelijk kreeg Van den Boomen een schorsing van een maand opgelegd. Hij heeft de straf nu uitgezeten. Zijn afwezigheid bij de start van de voorbereiding riep al vragen op in Frankrijk. Trainer Philippe Montanier zei in de eerste trainingsweek dat de 26-jarige Nederlander vanwege 'privéomstandigheden' ontbrak.

Van den Boomen werkt met Toulouse toe naar het nieuwe Ligue 1-seizoen. De voormalige speler van Ajax, FC Eindhoven, SC Heerenveen, Willem II en De Graafschap was vorig seizoen een van de drijvende krachten achter het succes van Toulouse in de Ligue 2. Van den Boomen werd met liefst 21 assists de assistkoning op het tweede niveau in Frankrijk en scoorde zelf ook nog twaalf keer. Hij werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Ligue 2. Stijn Spierings maakte vorig seizoen ook al deel uit van de selectie. Op weg naar de rentree in de Ligue 1 heeft Toulouse zich versterkt met Zakaria Aboukhlal en Thijs Dallinga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.