Terug in Italië doet Cutrone De Roon en Hateboer direct pijn

Reacties

Atalanta Bergamo bereikte vorig jaar de finale van de Coppa Italia, maar een herhaling van dit bekersucces zit er dit jaar niet in voor Hans Hateboer en Marten de Roon. Patrick Cutrone bewees bij zijn terugkeer op de Italiaanse velden direct zijn waarde voor Fiorentina.

Terug in Italië doet Cutrone De Roon en Hateboer direct pijn
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
2 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Cutrone maakte afgelopen zomer de overstap van AC Milan naar Wolverhampton Wanderers, maar kwam in Engeland niet echt uit de verf. Na een halfjaar, met daarin drie doelpunten uit 25 wedstrijden, werd de deur voor een vroegtijdig vertrek reeds geopend. Fiorentina haalde de spits op huurbasis terug naar Italië en woensdagmiddag maakte Cutrone in de bekerwedstrijd tegen Atalanta zijn debuut.

De spits had slechts twaalf minuten nodig voor zijn eerste doelpunt in dienst van La Viola. Cutrone werd gevonden door Dalbert en schoot beheerst binnen. Atalanta (met Hateboer en De Roon in de basis) kwam op gelijke hoogte via Josip Ilicic en leek goed op weg naar de volgende ronde toen Fiorentina-verdediger German Pezzella na een schwalbe zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien man trok Fiorentina de wedstrijd echter toch nog naar zich toe. Pol Lirola werd zes minuten voor tijd de matchwinner.

De uitschakeling is een flinke tegenvaller voor Atalanta, dat als meest scorende ploeg van de Serie A bezig is aan een uitstekend seizoen. De ploeg van Gian Piero Gasperini staat vierde in de competitie en speelt in de achtste finales van de Champions League tegen Valencia. Fiorentina gaat verder naar de kwartfinale van het Coppa Italia-toernooi en speelt daarin tegen Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.