Terim fel op fluitende Galatasaray-aanhang: 'Dit zijn geen fans'

Reacties

Tussen Younes Belhanda en de fans van Galatasaray lijkt het (voorlopig) niet meer goed te komen. Coach Fatih Terim neemt het na een vervelende avond op voor de aanvallende middenvelder.

Terim fel op fluitende Galatasaray-aanhang: 'Dit zijn geen fans'
© Pro Shots

Belhanda (foto boven is een archieffoto) is bezig aan zijn derde seizoen bij Galatasaray en heeft in zijn periode in Istanbul al regelmatig te maken gekregen met kritiek van de eigen aanhang. De Marokkaan wordt een gebrek aan inzet en teleurstellende prestaties verweten. Ook dinsdagavond, in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid, viel het de fans weer erg tegen wat Belhanda allemaal liet zien.

De onvrede kwam naar buiten toen Belhanda 23 minuten voor tijd naar de kant werd gehaald. De supporters floten en jouwden de technicus uit en Belhanda was daar duidelijk niet over te spreken. De middenvelder reageerde met gescheld en provocerende gebaren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Belhanda was woedend en weigerde om op de bank plaats te nemen. Hij beende direct de kleedkamer in, waar hij werd opgezocht door vicevoorzitter Abdurrahim Albayrak. Die troostte Belhanda en deed vervolgens op de tribune hetzelfde bij het gezin van de middenvelder. Zonder Belhanda slaagde Galatasaray er niet in om een 0-1 nederlaag tegen Real te voorkomen.

Na afloop sprong Terim, de coach van Galatasaray, voor Belhanda in de bres. 'De mensen die de eigen spelers uitfluiten zijn geen fans, maar slechts toeschouwers', bromde de coach. 'Ongelooflijk, we spelen hier wel tegen Real Madrid! Uitjouwen, uitfluiten… dit is niet iets wat ik gewend ben.' Belhanda zelf heeft (nog) niet gereageerd.

De nederlaag tegen Real betekent dat Galatasaray na drie duels nog maar één heeft verzameld in Groep A. Daarmee staat de ploeg van Terim laatste in de poule. 

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
5
1
0
17-2
+15
16
2
Real Madrid
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Club Brugge
6
0
3
3
4-12
-8
3
4
Galatasaray
6
0
2
4
1-14
-13
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Galatasaray
Meer over Galatasaray
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.