Ten Hag wil zich niet verschuilen achter groot aantal afwezigen bij United

Reacties

Erik ten Hag moet het woensdagavond in het Premier League-duel met Leeds United stellen zonder Antony en Casemiro. De manager van Manchester United wil zich echter niet verschuilen achter het lange rijtje afwezigen.

Ten Hag wil zich niet verschuilen achter groot aantal afwezigen bij United
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 2
Leeds United
Leeds United

Vooral op het middenveld is de spoeling dun, nu na de geblesseerde Christian Eriksen ook Casemiro voorlopig ontbreekt door een schorsing. De Braziliaanse controleur kreeg zaterdag rood in het duel met Crystal Palace. Ten Hag liet na afloop weten het niet eens te zijn met die beslissing en dat is drie dagen later nog niet veranderd. United heeft desondanks geen beroep aangetekend tegen de rode kaart van Casemiro. 'We hebben het wel overwogen, maar ik denk niet dat we een kans hadden gemaakt.'

En dus moet Ten Hag woensdagavond behoorlijk wat spelers missen. Behalve Casemiro ontbreken ook Antony, Anthony Martial en Scott McTominay door blessures. Ten Hag wil zich er niet achter verschuilen. 'Ik moet het doen met de spelers die beschikbaar zijn en we hebben veel goede spelers in onze selectie. Na een wedstrijd kan ik niet zeggen dat Casemiro en Martial er niet bij waren, we moeten winnen. United moet zijn wedstrijden altijd winnen, ongeacht wie er op het veld staan', zei hij dinsdagmiddag.

Het is de mentaliteit die Ten Hag heeft geprobeerd terug te brengen bij de club, die na de succesperiode onder Sir Alex Ferguson ver was teruggevallen. Dit seizoen begint United vooral in eigen huis weer iets terug te krijgen van het onoverwinnelijke dat het ooit had onder leiding van de legendarische Schotse manager. In thuiswedstrijden presteren The Red Devils ijzersterk. Sinds het doelpuntloze gelijkspel op 16 oktober tegen Newcastle United won United al zijn twaalf officiële duels op Old Trafford.

Roses derby
Tegen Leeds wil United die serie vervolgen, maar Ten Hag is op zijn hoede na het ontslag van Jesse Marsch. 'Onder Jesse Marsch was het duidelijk hoe Leeds speelde, nu veranderen ze wellicht iets. Daar moeten we op anticiperen', aldus Ten Hag, die beseft dat het duel met Leeds voor de fans speciaal is. 'Dit is de Roses derby, dat is zeker een grote wedstrijd voor ons. We hebben Man City en Liverpool, maar voor onze fans betekent deze wedstrijd ook veel. De spelers beseffen dat en weten wat ze moeten doen.'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Antony
Meer over Antony
Meer Casemiro
Meer over Casemiro
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.