Ten Hag wil niet vooruitlopen op vertrek Promes

Reacties

Het ziet ernaar uit dat Quincy Promes zijn gewenste transfer naar Spartak Moskou gaat maken. Ajax-coach Erik ten Hag wilde op de persconferentie van woensdag echter nog niet op de zaken vooruitlopen.

Ten Hag wil niet vooruitlopen op vertrek Promes
© Pro Shots

Ten Hag werd geconfronteerd met de berichten dat de transfer van Promes naar Spartak afgerond zou zijn. 'Het is nog in de maak, de handtekeningen moeten nog worden gezet. Het lijkt erop dat het rond gaat komen, maar een deal is pas een deal als de handtekeningen zijn gezet', benadrukte de oefenmeester.

'Quincy is een geweldige speler en ik heb een geweldig verleden met hem', vervolgde Ten Hag. 'Hij heeft het hier vorig jaar fantastisch gedaan. Ik gun hem deze stap, het is een goede stap voor hem: mocht het doorgaan. Maar daar gaan we wel van uit.'

Promes had zelf om een transfer naar Spartak, waar hij tussen 2014 en 2018 al speelde, gevraagd. 'Daar stond ik niet zozeer voor open, want we hebben iedereen nodig', zei Ten Hag. 'Uiteindelijk hebben we een alternatief gevonden (Oussama Idrissi werd gehuurd van Sevilla, red.) en besloten om eraan mee te werken.'

Met de aanstaande transfer nadert het einde van een lange transfersoap. Spartak zat al geruime tijd achter Promes (29) aan, maar aan het begin van de maand stond de transfer opeens op losse schroeven. Spartak zou nieuwe garanties hebben gesteld, waarschijnlijk om een deal af te dwingen die meer juridische zekerheid biedt. Promes werd in december opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij en geldt nog altijd als verdachte in de zaak.

Promes kwam in anderhalf jaar tijd tot 53 wedstrijden voor Ajax. Daarin wist hij 22 keer te scoren. Zijn contract in Amsterdam loopt nog tot medio 2024 door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.