Ten Hag wijst op situatie bij Ajax als verklaring voor komst keeper

Reacties

Erik ten Hag heeft bevestigd dat Manchester United bezig is met het aantrekken van Jack Butland. De Engelse doelman staat op het punt over te komen van Crystal Palace, nadat Newcastle United onlangs besloot om Martin Dubravka terug te halen.

Ten Hag wijst op situatie bij Ajax als verklaring voor komst keeper
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Everton
Everton

Engelse media meldden woensdag dat United met Crystal Palace in gesprek is over de komst van Butland. Een dag later bevestigde Ten Hag die berichtgeving tijdens zijn vooruitblik op het FA Cup-duel met Everton van vrijdagavond. 'We hebben drie ervaren keepers nodig', zei de Nederlandse manager. 'We hebben een paar jonge keepers die het goed doen, maar we spelen zoveel wedstrijden dat je drie ervaren keepers nodig hebt om je doelstellingen te halen, zeker als er zich problemen voordoen.'

Met Butland, negenvoudig international van Engeland, denkt Ten Hag een geschikte stand-in van David de Gea in huis te halen. De 29-jarige doelman kwam dit seizoen door een vingerblessure nog niet in actie voor Crystal Palace, maar was bij Stoke City jarenlang eerste keus. 'Ik ben heel blij met David, laat dat duidelijk zijn, hij is onze nummer 1 en presteert heel goed. Maar er kan altijd iets gebeuren met David en daar moet je op voorbereid zijn, zodat je geen probleem hebt.'

Ten Hag wees naar de situatie bij Ajax van vorig seizoen, toen Jay Gorter, Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg allemaal geblesseerd waren en Andre Onana na zijn schorsing weer werd opgetrommeld. 'Vorig jaar had ik een situatie bij Ajax waarbij drie keepers geblesseerd waren, dat wil je niet als je om de prijzen speelt. Als je dan een jonge keeper moet opstellen, kan het je seizoen breken. Je moet erop voorbereid zijn', aldus de manager van United, dat ook nog Tom Heaton (36) in de selectie heeft.

Prijs
Ten Hag bevestigde dat United de ogen openhoudt op de transfermarkt voor versterkingen die het team kunnen verbeteren en kijkt uit naar het FA Cup-duel met Everton. 'Voor mij is de beker altijd speciaal. Ik weet dat de FA Cup in Engeland in nog hoger aanzien staat dan in Nederland, maar ik vond de beker in Nederland ook al mooi. Het is een ander soort competitie. In weinig wedstrijden kan je veel bereiken en je moet winnen om door te gaan', zei Ten Hag, die niet bezig is met het winnen van zijn eerste prijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.