'Ten Hag handelt snel: gesprekken gaande over nieuwe doelman'

Reacties

Manchester United voert gesprekken met Crystal Palace over de komst van doelman Jack Butland, zo meldt The Telegraph. Na het vertrek van Newcastle United-huurling Martin Dúbravka is Butland in beeld om te fungeren als reservekeeper in de selectie van Erik ten Hag. Zijn contract bij Crystal Palace loopt aan het eind van dit seizoen af.

'Ten Hag handelt snel: gesprekken gaande over nieuwe doelman'
© Pro Shots

Op Nieuwjaarsdag maakten Manchester United en Newcastle United bekend dat Dúbravka voortijdig terugkeert bij The Magpies. Een reden werd niet opgegeven, maar het was duidelijk dat de 33-jarige Slowaak slechts een bijrol bekleedde op Old Trafford. Alleen tijdens de League Cup-zeges op Aston Villa (4-2) en Burnley (2-0) mocht hij keepen. Verder was hij de stand-in voor David De Gea.

Met de ervaren Tom Heaton heeft Ten Hag nog een doelman achter de hand. Omdat Dean Henderson wordt verhuurd aan Nottingham Forest, is er toch behoefte aan een nieuwe sluitpost. De 29-jarige Butland, die tussen 2012 en 2018 acht interlands voor Engeland speelde, wordt gezien als een goede optie, nu hij weer fit is. Butland brak in de voorbereiding op het huidige seizoen zijn vinger en stond aan de kant tot het WK. In de twee competitieduels na het WK zat hij op de bank en stond Vicente Guaita onder de lat.

De Gea
Mocht het tot een transfer komen, dan hoeft Butland zich geen illusies te maken over een basisplek. De Gea verkeert immers in goede vorm en hield dinsdagavond tegen Bournemouth (3-0 zege) voor de achtste keer dit seizoen zijn doel schoon. Inmiddels hoefde hij al 299 minuten niet meer de bal uit het net te vissen. 'Hij speelde heel goed en verrichtte fantastische reddingen', zei Ten Hag na afloop. 'De Gea is een van de redenen waarom we zoveel clean sheets hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.