Ten Hag: 'We hebben Højlund gehaald vanwege zijn karakter'

Reacties

Het vertrouwen groeit bij Manchester United, constateert Erik ten Hag na de vierde overwinning op rij van zijn team in de Premier League. Uit vrees voor een rode kaart wisselde hij Casemiro en Harry Maguire al in de rust van de uitwedstrijd tegen Luton Town. Over Rasmus Højlund had hij zich geen moment zorgen hoeven te maken tegen The Hatters.

Ten Hag: 'We hebben Højlund gehaald vanwege zijn karakter'
© Pro Shots
Luton Town
Luton Town
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Højlund hielp United aan een geweldige start tegen Luton. In de eerste zeven minuten was het al twee keer raak voor de 21-jarige Deen, die nu in zes competitiewedstrijden op rij gescoord heeft voor The Red Devils. Ten Hag plukt nu de vruchten van het geduld dat hij gehad heeft met de spits die moeite had om op gang te komen in de Premier League. Op 26 december maakte de grote zomeraankoop pas zijn eerste treffer in de Engelse competitie.

Ten Hag legde in het interview na afloop bij Sky Sports uit dat hij zich geen moment grote zorgen heeft gemaakt om Højlund. Terwijl de druk door de buitenwereld werd opgevoerd, zag de manager dat de spits zelf zijn kalmte niet verloor. 'We hebben hem gehaald vanwege zijn karakter. Ik wist dat dat erg sterk was', vertelde de Nederlander over de van Atalanta Bergamo overgekomen aanvaller. 'Hij kan opstaan als de druk het hoogst is en dat is wat je nodig hebt als spits van Manchester United. Hij wordt niet nerveus en verliest ook niet zijn zelfvertrouwen. Hij bulkt van het vertrouwen en ik weet zeker dat hij nog veel vaker gaat scoren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Geen risico
Mede dankzij de goals van Højlund is United nog volop in de race voor Champions League-voetbal. De achterstand op nummer vier Aston Villa is nog vijf punten en The Red Devils hijgen Tottenham Hotspur in de nek. 'We hebben het momentum en moeten de druk verder opvoeren', zei Ten Hag, die tegen Luton liet zien ook vertrouwen te hebben in de reserves. Hij bracht Scott McTominay en Jonny Evans halverwege binnen de lijnen omdat hij geen risico wilde nemen met Casemiro en Harry Maguire, die in de eerste helft geel hadden gekregen. 'Ik zag aan de scheidsrechter dat ze van het veld konden worden gestuurd bij een volgende overtreding. Ik wilde het risico niet nemen. Dat is goed uitgepakt', luidde zijn uitleg.

Ten Hag ging ook kort in op de bestuurlijke veranderingen bij Manchester United, waar Sir Jim Ratcliffe als nieuwe aandeelhouder sinds eind december het roer in handen heeft. De manager is erg te spreken over de veranderingen: 'Ik weet wat er gaande is. Het zijn mooie, ambitieuze plannen. Er worden goede mensen naar de club gehaald, mensen die kunnen helpen ons project in een stroomversnelling te brengen.' Deze week werd duidelijk dat Ratcliffe werk maakt van het aanstellen van Dan Ashworth (Newcastle United) als sportief directeur.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
6
Chelsea
38
18
9
11
77-63
+14
63
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.