'Ten Hag wacht op versterkingen én grote schoonmaak bij United'

Reacties

Terwijl Liverpool en Manchester City de eerste aanwinsten al binnen hebben, wacht Erik ten Hag nog op zijn eerste serieuze versterking bij Manchester United. En ook de op handen zijnde schoonmaak in de selectie blijft vooralsnog uit.

'Ten Hag wacht op versterkingen én grote schoonmaak bij United'
© Pro Shots

Natuurlijk vertrokken er met Edinson Cavani, Jesse Lingard, Juan Mata, Nemanja Matic en Paul Pogba al vijf spelers transfervrij bij United, daar moet het volgens Manchester Evening News niet bij blijven. Centrale verdediger Eric Bailly wil wegens het gebrek aan speeltijd vertrekken, terwijl ook Phil Jones en Axel Tuanzebe naar een andere club mogen uitkijken. Rechtsback Aaron Wan-Bissaka mag bij een goed bod ook vertrekken, net als de van Sevilla teruggekeerde Anthony Martial.

Met name die laatste twee spelers zouden het transferbudget van United nog wat kunnen ophogen, nu de financiële mogelijkheden door het mislopen van de Champions League wat zijn ingeperkt en er ook op het gebied van inkomende spelers nog genoeg moet gebeuren. Vooral het versterken van het middenveld en de voorhoede geniet prioriteit. Zo schrijven Engelse en Spaanse media al wekenlang over de onderhandelingen tussen United en Barcelona over Frenkie de Jong.

Verdedigers Phil Jones en Aaron Wan-Bissaka mogen deze zomer vertrekken bij Manchester United.
© Pro Shots
Verdedigers Phil Jones en Aaron Wan-Bissaka mogen deze zomer vertrekken bij Manchester United.

Directeur Richard Arnold bevestigde zondag in gesprek met enkele supporters nog dat de komst van De Jong prioriteit geniet voor United. 'Geld speelt daarbij geen rol. De manager wil hem hebben.' Ook Christian Eriksen wordt in de wandelgangen genoemd als mogelijke versterking, maar de Deense spelmaker kan ook terugkeren bij Tottenham Hotspur. Verder worden Ajacieden Jurriën Timber en Antony al tijden gelinkt aan United en wil Ten Hag ook nog een reservekeeper aantrekken.

Voor die laatste positie worden Karl Darlow (Newcastle United) en Daniel Bachmann (Watford) genoemd. Het aantrekken van een doelman is pure noodzaak, omdat Dean Henderson aan de vooravond van een vertrek staat. De enkelvoudig international van Engeland wil niet langer tweede viool spelen achter David de Gea staat naar verluidt in de belangstelling van het gepromoveerde Nottingham Forest en Newcastle United, dat hem in januari ook al wilde aantrekken.

Zo loopt de transferzomer van United niet op rolletjes. De club zag Darwin Núñez voor aartsrivaal Liverpool kiezen en pogingen om Timber los te weken bij Ajax waren vooralsnog niet succesvol. De Oranje-international zal de hoofdstad deze zomer, net als Lisandro Martínez en Antony, alleen voor de absolute hoofdprijs verlaten. Villarreal-verdediger Pau Torres geldt als alternatief, net als David Carmo van Sporting Braga. Er is nog genoeg werk te doen voor Ten Hag en zijn collega's.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.