Ten Hag staat stil bij de uitdagingen van zijn 'second season'

Reacties

Kan Manchester United zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Burnley de weg omhoog weer inslaan? Erik ten Hag predikt rust na vier nederlagen in de laatste vijf duels. De manager zal zaterdag wederom geen beroep doen op Jadon Sancho.

Ten Hag staat stil bij de uitdagingen van zijn 'second season'
© Pro Shots
Burnley
Burnley
0 - 1
Manchester United
Manchester United

De situatie rond Sancho was een van de kwesties die aan Ten Hag werd voorgelegd tijdens het persmoment vrijdagmiddag. De 23-jarige buitenspeler die twee jaar geleden voor 85 miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, begon dit seizoen nog geen een keer in de basis. Rond de topper tegen Arsenal begin september kwam het tot een verbale botsing tussen trainer en speler. Ten Hag werd gevraagd of Sancho mag vertrekken in januari. Een transfer is niet onbespreekbaar, zo bleek uit het antwoord. 'Dat hangt van hem af. Wij bereiden ons voor op Burnley en daar ligt onze focus. Hij zal niet in de wedstrijdselectie zitten', klonk het.

Het is daags voor de wedstrijd nog de vraag welke rol Harry Maguire, Raphaël Varane, Sofyan Amrabat en Mason Mount kunnen spelen uit tegen Burnley. De vier zijn op de weg terug na blessures. Ze trainen deze vrijdag mee bij de afsluitende training en daarna worden beslissingen genomen.

Personele problemen, onrust rond een grote aankoop als Sancho, een serie met één zege in de laatste vijf wedstrijden; Ten Hag is niet bepaald zorgeloos vroeg in zijn tweede seizoen op Old Trafford. Is hij verrast door de huidige problemen? 'Nee, want dit is mijn tweede jaar. Ik weet dat het niet altijd alleen maar vooruit gaat. Ik weet dat er tegenslagen zullen zijn en ik weet ook dat je daar sterker door kunt worden. Dat is waar we mee bezig zijn in de kleedkamer', reageerde de manager, die ongetwijfeld heeft meegekregen dat het tweede seizoen na een promotie of nieuwe start in Engeland vaak wordt omschreven als het lastigste seizoen. Het second season is een begrip geworden.

Journalisten vroegen zich af in hoeverre de toenemende druk voelbaar is in de kleedkamer. Van buitenaf is de druk in ieder geval toegenomen nu de achterstand op Manchester City al is opgelopen tot negen punten. 'Bij United moet je iedere wedstrijd winnen, dus onze mentaliteit verandert niet. Het gaat erom hoe we spelen en er zijn geen makkelijke wedstrijden. We weten met hoeveel intensiteit Burnley speelt en ik ben gecharmeerd van hun aanpak en avontuur. We zullen op ons best moeten zijn', aldus Ten Hag over de wedstrijd tegen de ploeg van Vincent Kompany.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.