Ten Hag: 'Spelers genoten van de samenwerking met Van Persie'

Reacties

Het deed Erik ten Hag goed om Robin van Persie deze maand te kunnen verwelkomen bij Manchester United. De voormalig topspits liep een week mee bij de A-selectie van zijn oude club. Ten Hag hoopt te hebben bijgedragen aan de start van de trainerscarrière van Van Persie.

Ten Hag: 'Spelers genoten van de samenwerking met Van Persie'
© Pro Shots

Het meelopen maakte voor Van Persie deel uit van zijn trainerscursus. Hij is bij Feyenoord al werkzaam als jeugdtrainer en veldtrainer bij het eerste elftal. 'Ik vind het altijd mooi om zulke iconen te verwelkomen. Hij heeft fantastische dingen laten zien bij Manchester United. Ik zie hem ook als een icoon voor de supporters, terwijl onze spelers veel van hem kunnen leren', zegt Ten Hag op de website van zijn club.

'Hij heeft de ervaring en de kwaliteiten. De spitsen genoten ervan om wat oefeningen te doen met hem', vervolgt Ten Hag over zijn landgenoot. 'We willen Robin helpen. Hij is bezig met de voorbereidingen van een trainerscarrière, dus we willen hem de kans geven om rond te kijken en ervaring op te doen. Hopelijk draagt dat bij aan de ontwikkeling van zijn carrière. Hij is heel fanatiek en wil dolgraag als trainer aan de slag. Hij is nu bezig om de juiste stappen te zetten en hij zal ooit een trainer worden.'

Van Persie speelde van 2012 tot 2015 voor Manchester United, nadat hij was overgenomen van Arsenal. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal scoorde in 105 optredens voor The Red Devils in totaal 58 keer. Hij had een belangrijk aandeel in het winnen van de landstitel in het seizoen 2012/13, vooralsnog het laatste landskampioenschap van de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.