Ten Hag: 'Argentinië wilde winnen, andere landen wilden niet verliezen'

Reacties

Erik ten Hag vindt Argentinië de terechte wereldkampioen. De trainer van Manchester United heeft vaker gesproken over het belang van 'grinta' en haalde Lisandro Martínez mede om die reden naar Engeland. Ten Hag meent dat Martínez en consorten de wereldtitel te danken hebben aan de passie die in het spel werd gelegd.

Ten Hag: 'Argentinië wilde winnen, andere landen wilden niet verliezen'
© Pro Shots

'Ja, dat denk ik wel. Argentinië was het beste voorbeeld van een ploeg die proactief voetbalde. Ze speelden om te winnen', stelt Ten Hag op de website van Manchester United. 'Er waren veel andere ploegen die speelden om niet te verliezen. Als je zo voetbalt, word je uiteindelijk afgemaakt. Argentinië wilde iedere wedstrijd winnen en speelde op een proactieve manier, met een bepaalde agressie. Dat lieten ze in iedere wedstrijd zien.'

Argentinië begon het toernooi met een verrassende nederlaag tegen Saoedi-Arabië. Ten Hag zag dat La Albiceleste zich daar niet door van de wijs liet brengen. 'Ze hadden ook veerkracht en dat toonden ze na de nederlaag in de eerste wedstrijd. Ze hebben zich opgericht, hadden de juiste teamgeest en wonnen de wereldbeker. Ik vind het een verdiende zege', concludeert Ten Hag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.