Ten Hag ontsnapt aan nederlaag tegen Chelsea na sensationele ontknoping

Reacties

Het Manchester United van Erik ten Hag is zaterdagavond ontsnapt aan een nederlaag tegen Chelsea. Een strafschop van Jorginho leek in de slotminuten de beslissing te betekenen van de gelijkopgaande topper op Stamford Bridge, maar Casemiro zorgde in de extra voor een sensationale ontknoping.

Ten Hag ontsnapt aan nederlaag tegen Chelsea na sensationele ontknoping
© Imago
Chelsea
Chelsea
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Dit seizoen waait er zowel bij Chelsea als United een frisse wind. Ten Hag nam in de zomer het stokje over van interim-manager Ralf Rangnick en Graham Potter volgde in september de ontslagen Thomas Tuchel op bij Chelsea. Sinds de komst van de Engelsman zijn The Blues nog ongeslagen, ook Ten Hag heeft het bij United na een slechte start redelijk op de rit. De laatste vijf duels verloor hij niet en afgelopen woensdag boekte United nog een overtuigende overwinning op Tottenham Hotspur (2-0).

Cristiano Ronaldo werd na dat duel uit de selectie gezet. Zonder de Portugees begonnen de bezoekers uit Manchester sterk. Ze domineerden in de openingsfase en creëerden meteen enkele goede mogelijkheden. Zo schoot Luke Shaw net naast en moest doelman Kepa, die nog altijd de voorkeur krijgt boven Édouard Mendy, redding brengen toen Marcus Rashford voor hem opdook. Ook Antony en Christian Eriksen kregen schietkansen, maar ze brachten de Spanjaard niet in verlegenheid.

Vroege wissel​​​​
Hoewel de goede start geen tastbaar resultaat opleverde, zag Chelsea-manager Potter zich genoodzaakt al in de eerste helft te reageren. Tien minuten voor rust bracht hij met Mateo Kovacic in plaats van verdediger Marc Cucurella een extra middenvelder in de ploeg. The Blues kwamen daarna iets beter in de wedstrijd, maar echt veel kansen creëerden ze niet tegen de solide defensie van United. Pierre-Emerick Aubameyang kwam er nauwelijks aan te pas tegen Lisandro Martínez en Raphaël Varane.

Na een uur zag Ten Hag zijn ijzersterke duo uit elkaar vallen. Varane kwam lelijk terecht tijdens een sprintduel met Aubameyang en verliet het veld in tranen. Toeval of niet, na het uitvallen van de Fransman kreeg United het lastiger. Trevoh Chalobah kopte uit een corner al tegen de lat, vijf minuten voor tijd kreeg Chelsea een penalty. Scott McTominay hield de ingevallen Armando Broja (ex-Vitesse) vast. Specialist Jorginho benutte het buitenkansje en leek Ten Hag zijn vierde competitienederlaag te bezorgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Er was echter nog heel even tijd en daar maakte United dankbaar gebruik van. In de extra tijd kopte Casemiro de bal via de hand van Kepa en de binnenkant van de paal over de lijn. De Braziliaanse controleur schreeuwde het uit van vreugde. De sensationele ontknoping betekent dat Ten Hag sinds de 6-3 nederlaag tegen Manchester City op 2 oktober ongeslagen is. Door het gelijkspel behoudt United de aansluiting met de topvier van de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
8
Tottenham Hotspur
38
18
6
14
70-63
+7
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.