Ten Hag viert feest: Man United speelt Tottenham van kastje naar de muur

Reacties

Manchester United heeft woensdagavond een overtuigende zege geboekt op Tottenham Hotspur. De ploeg van Erik ten Hag was in grote delen van de wedstrijd oppermachtig, vermaakte het publiek met aanvallend voetbal en scoorde tweemaal. Dankzij de zege staan The Red Devils vijfde, terwijl Tottenham op de derde plek blijft.

Ten Hag viert feest: Man United speelt Tottenham van kastje naar de muur
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Ten Hag liet zijn opstelling op één positie na ongewijzigd: Cristiano Ronaldo moest plaatsmaken voor Marcus Rashford. Vanaf de bank zag Ronaldo dat het eerste gevaar van Tottenham kwam, in de vorm van een inzet van Rodrigo Bentancur die voorlangs zeilde. Daarna zocht Manchester United echter het meest nadrukkelijk naar een opening.

Een opmerkelijke poging van Antony – de aanvaller zag doelman Hugo Lloris voor zijn doel staan, waagde een afstandsschot uit de draai en zag dat Lloris daar de nodige moeite mee had – was het startsein voor een reeks van kansen. Daarna werd een poeier van Fred weggetikt door Lloris en belandde een geplaatste inzet van Antony tegen de buitenkant van de paal. Lloris had bovendien een antwoord op een schot van Rashford, een vrije trap van Bruno Fernandes en een volley van Luke Shaw.

© Pro Shots

De uitblinkende doelman stond na 28 minuten dan toch aan de grond genageld, maar zag een kanonskogel van Casemiro tot zijn opluchting naast de paal vliegen. De intensiteit die Manchester United in het spel legde, werd gewaardeerd door de thuissupporters. De manschappen van Ten Hag waren voortdurend te vinden op de vijandelijke helft. Tottenham liet zich niet volledig onbetuigd en werd nog dreigend via Matt Doherty en Harry Kane, al was het overwicht van Manchester United helder.

Voor de rust bleken negentien doelpogingen niet toereikend om te scoren, maar de eerste kans na de pauze leverde wel het zo gewenste doelpunt op. Antony bediende langs de zestienmeterlijn Jadon Sancho, die op zijn beurt Fred aanspeelde. Het schot van Fred werd van richting veranderd door Ben Davies, waardoor Lloris kansloos was. De doelman pareerde daarna een schot van Rashford, maar kreeg halverwege de tweede helft de 2-0 om de oren. Bruno Fernandes plaatste de bal op fraaie wijze in de rechterhoek.

Het publiek van Manchester United vermaakte zich wel. Gedurende de hele wedstrijd werd gezongen, bijvoorbeeld over uitblinker Fred, en de aanvalsdrift werd beloond met applaus. Rashford probeerde de 3-0 te verzorgen met een snoeihard schot vanuit het strafschopgebied, maar zag Lloris redding brengen. De doelman liet zich negen minuten voor tijd wel omspelen door Fernandes, die afrondde in een leeg doel, maar de middenvelder bleek buitenspel te hebben gestaan.

Poll (gesloten) Verdient Ronaldo meer speeltijd bij Manchester United?
  • 15% Ja (798 stemmen)
  • 85% Nee (4.633 stemmen)

Bekijk hier de doelpunten van Manchester United:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.