Ten Hag looft Rashford op avond dat hij Ronaldo passeert

Reacties

Manchester United blijft in de race voor de Europa League-titel. De ploeg van Erik ten Hag bracht het tweeluik tegen Real Betis tot een goed einde: na een 4-1 zege op Old Trafford werd het donderdagavond in Andalusië 0-1 voor de recordkampioen van Engeland.

Ten Hag looft Rashford op avond dat hij Ronaldo passeert
© Pro Shots
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
0 - 1
Manchester United
Manchester United

Een fraai doelpunt van Marcus Rashford maakte het verschil, en dat kon Ten Hag wel bekoren. 'Zijn vorm zegt wel iets over de teamprestaties, en iets over hem. Als hij de focus behoudt en zorgt dat hij de energie heeft, zal hij in scoringspositie komen en dan gaat het om hem. Hij is in staat om kansen af te maken. Alle goede spitsen weten dat niet elke kans raak is, maar de helft moet wel binnen want zoveel kansen krijg je niet.'

Rashford is opgestaan sinds Cristiano Ronaldo eind vorig jaar een breuk forceerde bij de club en een lucratief contract tekende in het Midden-Oosten: het kind van de club heeft sinds het WK negentien keer gescoord in 24 wedstrijden. Hij is de Portugees ook voorbijgestreefd op Uniteds ranglijst van doelpuntenmakers in Europese wedstrijden: met 25 stuks staat hij nu op de zesde plaats.

Het veroveren van de koppositie lijkt een haalbare kaart voor de spits, nog altijd pas 25 jaar. Hij moet nu eerst Denis Law, Paul Scholes en Ryan Giggs inhalen voordat hij bij nog twee topaanvallers uitkomt. Met 38 doelpunten is Ruud van Nistelrooij tweede op de lijst die wordt aangevoerd door Wayne Rooney met 39 stuks.

De Europese topscorers van Manchester United:

Speler Doelpunten
Wayne Rooney 39
Ruud van Nistelrooij 38
Ryan Giggs 29
Denis Law 28
Paul Scholes 26
Marcus Rashford 25
Cristiano Ronaldo 24
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.