Ten Hag looft prestatie FC Utrecht: 'Hebben ze overklast'

Reacties

Trainer Erik ten Hag kon zijn geluk niet op nadat zijn FC Utrecht zich via een knap gelijkspel tegen Lech Poznan (2-2) plaatste voor de play-offs van de Europa League. Ten Hag kon niet anders dan concluderen dat zijn team alleen aanspraak maakte om door te gaan.

Ten Hag looft prestatie FC Utrecht: 'Hebben ze overklast'

'Het is absoluut verdiend dat wij degene zijn die de volgende ronde hebben bereikt. Er was maar één team dat aanspraak maakte op het bereiken van de volgende fase van het toernooi', doelt Ten Hag tijdens de afsluitende persconferentie op zijn eigen formatie. 'We deden het hier heel erg goed. We hebben ze overklast.'

Dat het nog lang een echte wedstrijd bleef, lag vooral aan de arbitrage. De eerste goal van Lech Poznan had nooit goedgekeurd mogen worden, terwijl FC Utrecht een geldig doelpunt juist afgekeurd zag worden. 'Dat we ons hier staande hebben gehouden, is goed voor het team. Hier leren we van en kunnen we op voortborduren in de aanloop naar onze volgende wedstrijd', blikt Ten Hag vooruit naar de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, uit tegen ADO Den Haag.

FC Utrecht valt tijdens de loting voor de play-offs onder de ongeplaatste teams, waardoor de Domstedelingen met een beetje pech een Europese topclub kunnen treffen. Zo is AC Milan een potentiele tegenstander, net als Zenit Sint-Petersburg, Dinamo Kiev of Club Brugge. De loting wordt 4 augustus verricht, ook Ajax wordt dan een aan tegenstander gekoppeld.

VI-verslaggever Martijn Krabbendam over het Europese succes van de ploeg van Erik ten Hag.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.