Ten Hag: 'Keuze van Mazraoui is jammer voor jeugdopleiding Ajax'

Erik ten Hag vindt het jammer dat Ajax-rechtsback Noussair Mazraoui ervoor heeft gekozen om zijn interlands voor Marokko te gaan spelen. Dat liet de trainer van de Amsterdammers vrijdagmiddag weten.

Ten Hag: 'Keuze van Mazraoui is jammer voor jeugdopleiding Ajax'

Mazraoui werd geboren in Nederland, maar speelde zijn jeugdinterlands voor Marokko. In aanloop naar het WK zat hij al kort bij de A-selectie van dat land, maar in de laatste weken begon ook bondscoach Ronald Koeman namens Nederland nadrukkelijk met hem te flirten. Uiteindelijk maakte Mazraoui woensdag bekend dat hij voor Marokko wil gaan spelen, ondanks het goede gesprek dat hij had met de keuzeheer. Hij zit ook al bij de selectie van bondscoach Hervé Renard voor de aanstaande interlands.

Op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met Vitesse van zondag werd Ten Hag gevraagd of hij met Mazraoui heeft gesproken over die keuze. 'Nee, dat vind ik iets heel persoonlijks', sprak de trainer. 'Hij heeft deze keuze zelf gemaakt, in samenspraak met zijn zaakwaarnemer en familie. Ik heb het er met hem niet over gehad, maar ik had een voorkeur voor Nederland. Als hij mij dat had gevraagd, had ik hem dat als antwoord gegeven.'

Wel vindt Ten Hag het zonde. 'Ik vind het ook jammer voor de jeugdopleiding van Ajax', gaf hij toe. Hij doelde daarmee op het feit dat de Amsterdamse academie het verdient om veel spelers te leveren aan Oranje. 'In ons elftal hebben we spelers als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek, terwijl Justin Kluivert net is vertrokken. Dat zijn onvoorstelbaar jonge spelers die allemaal international zijn. Dat is een groot compliment voor de jeugdopleiding.' Ten Hag had dus graag gezien dat ook Mazraoui zich daarbij gevoegd zou hebben.

'Overwinteren in Europa is een reële doelstelling voor Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen