Ten Hag: 'Ik mis Overmars elke dag'

Ajax is niet stuurloos na het plotselinge vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars, maar trainer Erik ten Hag heeft het er nog steeds moeilijk mee. Ook na de gewonnen wedstrijd tegen Willem II ging het op de persconferentie kort over de moeilijke zaak.

Ten Hag: 'Ik mis Overmars elke dag'
© Pro Shots

'We kunnen het aan, met de technische staf, het management en de directie', doelt Ten Hag op de leegte die Overmars na zijn gedwongen vertrek achterliet. 'Ik mis hem wel. Als persoon mis ik hem elke dag, maar ook functioneel. Daar moeten we mee omgaan', stelt Ten Hag.

Ten Hag en Overmars waren een belangrijke tandem rond het eerste elftal van Ajax en afgelopen jaar committeerde de coach zich nog aan de beleidsbepaler. De band met Overmars verbreken, kan Ten Hag dan ook niet. 'Ik heb nog veel contact met hem. We appen en af en toe spreken we elkaar. Je kan niet in één keer zo'n band doorsnijden. Persoonlijk sowieso niet, maar ook functioneel niet. Hij is betrokken, hij is de regisseur van dit team.'

Volgens Ten Hag komt Ajax als club niet voor een probleem te staan nu een belangrijke pion van het veld is verdwenen. 'We weten al veel langer welke richting we met alle spelers op willen. Dat hebben we samen bepaald. De zaken die in gang zijn gezet, daar wordt een vervolg aan gegeven', kijkt Ten Hag naar contractverlengingen en andere onderhandelingen. Of zijn telefoon roodgloeiend staat nu Overmars de onderhandelingen niet kan voeren? 'Op dit moment hebben de zaakwaarnemers weinig te klagen denk ik, want ik heb ze nog niet gehoord , sluit Ten Hag af met een knipoog.

Meer Ajax
Meer over Ajax