Ten Hag heeft Ziyech terug en wil Bayern wederom verrassen

Reacties

Hakim Ziyech is terug bij Ajax. De 25-jarige smaakmaker was de laatste tijd niet van de partij vanwege een blessure, maar start in de cruciale Champions League-duel wedstrijd tegen Bayern München in de basis. Ook Andre Onana en Donny van de Beek spelen vanaf de aftrap, net als Max Wöber. Lasse Schöne speelt daarentegen niet.

Ten Hag heeft Ziyech terug en wil Bayern wederom verrassen

Ziyech ontbrak de laatste weken vanwege een lichte knieblessure die hij tijdens de laatste interlandperiode opliep bij Marokko. Zodoende moest hij de gewonnen Eredivisie-duels met NAC Breda (0-3) en ADO Den Haag (5-1) laten schieten, net als het Champions League-treffen met AEK Athene (0-2 winst). Afgelopen zaterdag zat Ziyech op bezoek bij PEC Zwolle (1-4 zege) wel weer op de bank, maar hij viel niet in. Nu is hij fit genoeg om vanaf de aftrap mee te doen.

Datzelfde geldt voor twee andere twijfelgevallen. Keeper Onana en middenvelder Van de Beek vielen afgelopen zaterdag nog uit tegen PEC Zwolle met klachten, maar zij zijn allebei dus 'gewoon' fit genoeg om te starten, iets wat dinsdag overigens al duidelijk werd. Ten Hag kiest wederom voor de variant met Dusan Tadic in de punt van de aanval, zoals onder meer in het uitduel in Duitsland. De Serviër wordt geflankeerd door Ziyech en David Neres, wat inhoudt dat Kasper Dolberg op de bank begint.

Achterin is er een basisplek voor Max Wöber, die - net als in München - centraal naast Matthijs de Ligt gaat spelen. Nicolás Tagliafico staat gewoon linksback, Daley Blind schuift zodoende door naar het middenveld, wat dus ten koste gaat van Schöne.

Ajax en Bayern München trappen om 21.00 af voor hun laatste groepsduel in Groep E. Inzet is de poulewinst. Wat dat betreft zijn de vooruitzichten voor de Duitsers wat beter, zijn hebben twee punten meer dan de Amsterdammers. Alleen bij een zege pakt Ajax dus de eerste plaats in de poule, bij ieder ander resultaat is die eer voor Bayern.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Van de Beek, Blind, De Jong; Ziyech, Tadic, Neres.
Opstelling Bayern München: Neuer; Rafinha, Boateng, Süle, Alaba; Kimmich, Müller, Goretzka; Gnabry, Lewandowski, Ribéry.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ten Hag valt terug op die uitstekende wedstrijd in München'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.