Ten Hag heeft weinig aan Martial en toont begrip voor reactie Ronaldo

Reacties

Erik ten Hag kan woensdagavond in de topper tegen Tottenham Hotspur nog geen beroep doen op Anthony Martial. Christian Eriksen is wel weer bijna speelklaar bij Manchester United.

Ten Hag heeft weinig aan Martial en toont begrip voor reactie Ronaldo
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Martial liep een rugblessure op in de uitwedstrijd tegen Everton en heeft nog steeds teveel last om te spelen. De 26-jarige Fransman maakte in de voorbereidingsperiode indruk als spits, maar Ten Hag heeft vervolgens nog maar weinig een beroep kunnen doen op de aanvaller. Tottenham-thuis wordt al de tiende wedstrijd die Martial dit seizoen mist. Positief is dat Eriksen op de weg terug is. Op de wedstrijddag zal moeten blijken of de dertigjarige Deen fit genoeg is om tegen zijn oude club te spelen. Donny van de Beek zal nog ontbreken, hij kan later deze week de training hervatten.

Bij afwezigheid van Martial koos Ten Hag afgelopen zondag voor Ronaldo als eerste spits tegen Newcastle. De 37-jarige Portugees stond pas voor de tweede keer dit seizoen in de basis bij een Premier League-wedstrijd. Ronaldo scoorde niet (0-0) en kon zijn teleurstelling niet verbergen toen hij door Ten Hag twintig minuten voor het einde werd gewisseld.

Ten Hag werd dinsdag tijdens zijn persconferentie gevraagd naar de reactie van Ronaldo. 'Ik denk dat niemand blij is als hij gewisseld wordt, zeker Ronaldo niet. Dat begrijp ik en zolang de reactie vrij normaal is, heb ik daar geen probleem mee. Natuurlijk vindt hij dat hij op het veld moet blijven staan, en denkt hij nog te gaan scoren, die overtuiging maakt hem ook zo goed', reageerde Ten Hag.

Vorig seizoen was het Ronaldo die de hoofdrol greep in de thuiswedstrijd van United tegen Tottenham Hotspur. De goalgetter hielp zijn team met een hattrick voorbij The Lilywhites. 'Ik weet ervan', zei Ten Hag toen hem dat werd voorgelegd. 'Natuurlijk ken je bepaalde feiten op weg naar een wedstrijd. Sommige cijfers zeggen iets, maar andere ook niet', aldus Ten Hag, die niet kwijt wilde over Ronaldo woensdagavond aan de aftrap staat.

Ten Hag liet wel weten uit te kijken naar de confrontatie met het Spurs van Antonio Conte, een manager voor wie hij veel respect heeft. 'Hij is een fenomenale manager. Hij heeft veel prijzen gewonnen, onder meer titels in de Premier League en in de Serie A. Je ziet zijn invloed op een elftal terug. Dat is een groot compliment waard.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.