Ten Hag heeft geen Haaland-angst: 'Ajax wil zich meten met de besten'

Reacties

Het was lang de vraag of Erling Haaland fit genoeg was om dinsdag namens Borussia Dortmund in actie te komen tegen Ajax, in de Champions League. Het antwoord is dat de Noorse doelpuntenmachine kan spelen, maar Erik ten Hag is niet bang. Integendeel.

Ten Hag heeft geen Haaland-angst: 'Ajax wil zich meten met de besten'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Op de persconferentie na het uitduel met SC Heerenveen (0-2 winst) kreeg Ten Hag een vraag over Haaland. De Noorse superspits was een twijfelgeval voor het thuisduel van Dortmund met FSV Mainz 05, omdat hij de laatste weken ontbrak met een blessure, maar begon in de basis en maakte er doodleuk twee. En dat terwijl hij - zo verklapte trainer Marco Rose na de 3-1 zege - nog niet eens helemaal fit is. Ajax is dan ook gewaarschuwd.

Haaland lijkt dinsdag dan ook 'gewoon' mee te doen in de Johan Cruijff Arena. 'Mijn spelers kijken ernaar uit om zich te meten met Haaland', verzekerde Ten Hag echter. 'Hij is een buitengewone speler, dus daar kijkt het team naar uit.' De suggestie dat het voor Ajax beter was geweest als de Noor nog een weekje geblesseerd was gebleven, wees de trainer van de hand. 'Nee, we zijn blij dat-ie er is. We willen ons meten met de besten', zo herhaalde hij nog maar eens.

Eerder sprak Ten Hag in Duitse media ook al uitgebreid over de kracht van Haaland, die in zijn carrière nu 49 keer heeft gescoord in 49 Bundesliga-duels.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.