Haaland en co draaien warm voor clash met Ajax

Reacties

Borussia Dortmund heeft zaterdag mede dankzij de herstelde Erling Haaland de zesde zege van het Bundesliga-seizoen geboekt. FSV Mainz 05 kon de aanstaande Ajax-opponent niet in de problemen brengen.

Haaland en co draaien warm voor clash met Ajax
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 1
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05

In de aanloop naar de hervatting van de Bundesliga waren er zorgen bij Borussia Dortmund vanwege een volle ziekenboeg, waarbij het herstel van Haaland de meeste aandacht genereerde. De Noorse doelpuntenmachine had een groot vraagteken achter zijn naam staan.

Haaland won de race tegen de klok getuige zijn basisplaats tegen FSV Mainz 05. Het was ook een flinke opsteker op weg naar het Champions League-treffen met Ajax, dat dinsdag in Amsterdam de gastheer voor de Duitsers.

Tegen Mainz, waar Jeremiah St. Juste vanwege een schouderblessure ontbrak, liet Haaland aanvankelijk slechts bij vlagen zijn gevreesde dreiging zien. Op slag van rust was hij dicht bij zijn achtste Bundesliga-goal. Na een goede pass van Donyell Malen verscheen hij alleen voor doelman Robin Zentner, die redding kon brengen. In de nasleep dacht Malen wel te hebben gescoord, maar zijn inzet werd op de lijn door Moussa Niakhaté gered.

Het was een tegenvaller in een verder relatief zorgeloze eerste helft voor Dortmund. De vroege openingstreffer van Marco Reus, die in de derde minuut met een dropkick de score had geopend, had de noodzaak ook weggenomen.

Vroeg in de tweede helft nam Haaland de laatste zorgen over het resultaat en zijn vorm weg. De Noor knalde raak uit een strafschop, die was toegekend op advies van de VAR. Silvan Widmer had met zijn arm een actie van Haaland ongedaan proberen te maken.

De achterstand noopte Mainz tot een offensief, waarbij onder meer Jean-Paul Boëtius een poging waagde de achterstand te verkleinen. Jonathan Burkhardt zorgde met zijn aansluitingstreffer in de 87ste minuut nog wel voor een spannende slotfase.

Dortmund weerstond die zonder al te veel problemen. Haaland maakte in de extra tijd op aangeven van Jude Bellingham een einde aan de onzekerheid. BVB kende zo een positieve generale voor het vervolg in Europa. Dinsdag wacht in Amsterdam de volgende opgave in de Champions League voor Haaland en co.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.