Van Bommel beleeft weer pijnlijke middag, Ekkelenkamp matchwinner

Mark van Bommel heeft met VfL Wolfsburg voor de derde keer op rij een nederlaag geleden in de Bundesliga. Die Wölfe gingen met invaller Wout Weghorst onderuit bij Union Berlin, de komende tegenstander van Feyenoord in de Conference League.

Union Berlin
2 - 0
VfL Wolfsburg

Van Bommel besloot Weghorst vanaf de bank te laten starten tegen Union Berlin, dat volgende week naar De Kuip komt. Lukas Nmecha kreeg de voorkeur in de spits. Wolfsburg, dat na een sterke seizoensstart al een maand op een overwinning wacht in de Bundesliga, had voor rust een veldoverwicht, maar wist dat niet in de score tot uitdrukking te brengen. Dodi Lukebakio was dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet trof de paal.

Waar Wolfsburg in de tweede helft op zoek wilde gaan naar de openingsgoal, daar kwam Union Berlin uit de eerste beste kans aan de leiding. Taiwo Awoniyi schoof de bal op aangeven van Genki Haraguchi door de benen van keeper Koen Casteels. Zo'n twintig minuten voor tijd bracht Van Bommel Weghorst binnen de lijnen. De wissel leverde niet het gewenste effect op. Union Berlin kwam zelfs op 2-0. Sheraldo Becker kopte een voorzet van Andreas Voglsammer binnen en zag Casteels de bal pas achter de doellijn keren. Door derde nederlaag op rij zakt Van Bommel met zijn Wolfsburg naar de zesde plaats in de Bundesliga.

Eintracht Frankfurt
1 - 2
Hertha BSC
Hertha BSC

Hertha BSC ging met bankzitter Jurgen Ekkelenkamp op bezoek bij Eintracht Frankfurt, bij wie spits Sam Lammers in de basis startte. De thuisploeg keek al na zeven minuten tegen een achterstand aan. Marco Richter schampte een indraaiende voorzet van Vladimir Darida voldoende om de treffer op zijn naam te krijgen. Hertha bleef na de voorsprong de gevaarlijkste ploeg, maar Krzysztof Piatek had tot tweemaal toe het vizier niet op scherp staan.

Na ruim een uur spelen kwam Ekkelenkamp binnen de lijnen bij Hertha en wist al na twee minunten het net te vinden voor de bezoekers uit Berlijn. De alerte ex-Ajacied tikte bij de tweede paal een voorzet van Maximilian Mittelstadt binnen. Eintracht Frankfurt kwam in de slotfase nog terug in de wedstrijd via een benutte strafschop van Gonçalo Paciência, maar de overwinning van Hertha kwam niet meer in gevaar.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Mark Flekken ontving met SC Freiburg RB Leipzig, bij wie de geblesseerde Brian Brobbey ontbrak, in het Europa-Park Stadion. De neo-international moest vroeg in de wedstrijd in actie komen en voorkwam een snelle achterstand bij een schot van Emil Forsberg. De Zweed bleef voor rust dreigend opduiken voor het doel van Flekken en opende na ruim een half uur spelen de score. Philipp Lienhart leidde een strafschop in voor Leipzig, waarna Forsberg Flekken kansloos liet vanaf elf meter.

Freiburg was vlak voor rust nog ongelukkig toen Lucas Holer de paal raakte. Na ruim een uur spelen wist de thuisploeg toch op gelijke hoogte te komen. Woo-Yeong Jeong kopte na ruim een uur de 1-1 binnen. Freiburg en Flekken handhaven zich door het gelijkspel in de top van de Bundesliga, met een vierde plek achter koploper Borussia Dortmund, Bayern München en Bayer Leverkusen.

Greuther Fürth
0 - 1
VfL Bochum
VfL Bochum

Met Nick Viergever en Jetro Willems in de basis ging Greuther Fürth tegen VfL Bochum op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. De nieuwkomer in de Bundesliga verzamelde tot dit weekend slechts twee punten. Het was Bochum dat voor rust de beste kans kreeg via voormalig Fortuna Sittard-spits Sebastian Polter, zijn schot vloog rakelings over. Bochum bleef na rust de gevaarlijkste ploeg en trok ook aan het langste eind. Anthony Losilla bepaalde de eindstand met een prachtige kopbal op 0-1.