Ten Hag glijdt op Australisch knollenveld voor het eerst uit

De perfecte reeks van Erik ten Hag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is ten einde. Na zeges op Liverpool, Melbourne Victory en Crystal Palace slikten The Red Devils zaterdag een late gelijkmaker tegen Aston Villa: 2-2. Het was voor beide Premier League-clubs de afsluiting van hun voorbereidingstour in Australië. Donny van de Beek had voor het eerst onder Ten Hag een basisplaats.

Manchester United
2 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Perth is zaterdag geteisterd door hoosbuien. Het veld in het Optus Stadium was daardoor drijfnat en vol oneffenheden, wat het veldspel niet ten goede kwam. Met name in de tweede helft hadden de ploegen last van het knollenveld; in de eerste helft zette Manchester United nog wat fraaie aanvallen op touw.

Het openingsdoelpunt kwam bijvoorbeeld voort uit vlot samenspel tussen Bruno Fernandes, Marcus Rashford en Luke Shaw, die samen een niet te missen kans voor Jadon Sancho voorbereidden. Kort voor de rust ontstond de 2-0 op opmerkelijke wijze. Sancho bediende Rashford, maar het was Villa-verdediger Matty Cash die de bal binnenwerkte.

De video is te bekijken door de tweet van Manchester United extern te openen.

Bij Villa kwam Leon Bailey na de pauze binnen de lijnen en hij zorgde voor nieuw elan. Door langs het strafschopgebied te dartelen, verschafte Bailey zichzelf de ruimte om de 2-1 in de verre hoek binnen te schieten. Hij was ook dicht bij de 2-2 nadat hij David de Gea omspeelde, maar Harry Maguire wierp zich op tijd voor het schot van de aanvaller.

Ten Hag wisselde halverwege de tweede helft een groot deel van zijn opstelling. Daardoor moest onder meer Van de Beek het veld verlaten en kwamen Tyrell Malacia en Tahith Chong binnen de lijnen. In de blessuretijd sleepte Villa toch een gelijkspel uit het vuur. Na een indraaiende corner van Bailey ging de bal over De Gea heen en kopte Calum Chambers raak. Vervolgens klonk direct het laatste fluitsignaal.