Ten Cate maakt zich na heerlijke streep op voor kampioen van Azië

Reacties

Henk ten Cate zit met Al Jazira in de kwartfinales van het WK voor clubs. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg woensdag bij de openingswedstrijd van het toernooi met 1-0 winnen van Auckland City.

Ten Cate maakt zich na heerlijke streep op voor kampioen van Azië

De Braziliaan Romarinho was de matchwinner in het play-offduel tussen de topploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten (het gastland voor dit WK) en de kampioen van Oceanië. Romarinho kreeg de bal zeven minuten voor rust ietwat toevallig voor zijn voeten en haalde vervolgens verwoestend uit. De streep van de Braziliaan was Enaut Zubikarai te machtig.

Auckland City probeerde hierna nog wel terug te komen, maar tevergeefs. Al Jazira (waar Mbark Boussoufa overigens de gehele wedstrijd meedeed) speelt aankomende zaterdag in de kwartfinale tegen de kampioen van Azië, Urawa Red Diamonds. De andere kwartfinale gaat tussen de kampioenen van Noord-Amerika en Afrika, Pachuca uit Mexico en Wydad AC uit Marokko.

Real Madrid en Grêmio, de winnaars van de Champions League en Copa Libertadores, stromen pas in de halve finales in. Deze wedstrijden staan voor 12 en 13 december op het programma; de finale wordt volgende week zaterdag (16 december) afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.