Ten Cate op lucratief WK: 'Dit evenement wordt steeds groter'

Reacties

De FIFA heeft 24 miljoen dollar uitgetrokken aan prijzengeld voor het WK voor clubs dat van 6 tot en met 16 december wordt afgewerkt in de Verenigde Arabische Emiraten. De winnaar verdient vijf miljoen dollar.

Ten Cate op lucratief WK: 'Dit evenement wordt steeds groter'

Het toernooi wordt woensdag afgetrapt met het duel tussen het Al Jazira van trainer Henk ten Cate en de kampioen van Oceanië, Auckland FC. Ten Cate kijkt uit naar het WK voor clubs. 'Vergis je niet in dat toernooi', zegt de trainer. 'Dit evenement wordt steeds groter. Ook voor mij is dit een noviteit, toch heel mooi om mee te maken. Een beloning voor het kampioenschap met Al-Jazira.'

De winnaar van het duel tussen Al Jazira en Auckland FC plaatst zich voor de kwartfinale die op 9 december wordt gespeeld tegen de kampioen van Azië, Urawa Red Diamonds. In de andere kwartfinale staan de kampioenen van Noord-Amerika en Afrika, Pachuca (Mexico) en Wydad AC (Marokko), tegenover elkaar.

De grootmachten van Europa en Zuid-Amerika, Real Madrid en het Braziliaanse Grêmio, stromen pas in bij de halve finale die op 12 en 13 december worden afgewerkt. De finale is op zaterdag 16 december.

Bekijk hier het gehele programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.