Telstar verliest dure punten in Dordrecht in strijd om play-offs

FC Dordrecht heeft op eigen veld een punt gepakt tegen Telstar. De laagvlieger uit de Keuken Kampioen Divisie kwam tegen De Witte Leeuwen niet tot scoren. PEC Zwolle deed een dag eerder uitstekende zaken in de strijd om promotie naar de Eredivisie.

FC Dordrecht
0 - 0
Telstar
Telstar

FC Dordrecht hield aan de eigen Krommedijk de nul, terwijl het ook niet tot scoren kwam, waardoor de toeschouwers van beide partijen zonder enig moment van extase naar huis gingen. Vooral voor Telstar waren de druiven zuur. De ploeg uit Velsen strijdt om een plek in de play-offs en heeft de punten hard nodig. Door het gelijke spel levert het echter twee punten in op concurrent NAC Breda, dat vrijdag zelf wel wist te winnen (1-2 bij TOP Oss). FC Dordrecht stijgt dankzij het punt naar de zestiende plaats op de ranglijst. Nipt boven FC Den Bosch en op drie punten van Telstar.

Bekijk hier het overzicht van de wedstrijen in de Keuken Kampioen Divisie van vrijdagavond:

PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Het was door de afgelaste duels MVV Maastricht – Heracles Almelo en Willem II – FC Eindhoven een wat uitgeklede vrijdagavond in de KKD, maar het was ook een avond waarop de koploper in actie kwam. PEC boekte vorige week een belangrijke overwinning op Heracles en kon tegen VVV-Venlo dat goede gevoel doorzetten.

Dat lukte de koploper in eerste instantie niet. Pas richting het einde van de wedstrijd boog VVV het hoofd. De invalbeurt van Tolis Vellios bleek daarin cruciaal. De Griek leverde een kwartier voor tijd een prachtige assist af op Davy van den Berg en na dat doelpunt ging het snel. Lennart Thy, die diverse grote kansen kreeg, schoot tien minuten voor tijd de 2-0 binnen na een klutssituatie. Zo tilt PEC het verschil met Heracles naar drie punten. Beide teams staan op twintig wedstrijden.

Almere City FC
2 - 2
De Graafschap

Het was de avond van de snelle goals. Al na twee minuten zette Jeffry Fortes De Graafschap op voorsprong, maar we kunnen alvast verklappen dat dit niet de snelste treffer was. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd in Flevoland, waar beide teams op de aanval speelden. Dat leverde vijf minuten voor tijd de gelijkmaker op, na een kopbal van Pascu. Via Siem de Jong kwam De Graafschap voor een tweede keer op voorsprong, maar opnieuw toonde Almere City ruggengraat. Jochem Ritmeester van de Kamp, een nachtmerrie voor shirtbedrukkers, maakte in de 65ste minuut zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. De Graafschap kreeg vervolgens via Charlison Benschop en De Jong grote kansen op meer, maar dat kwam er niet.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 2
NAC Breda
NAC Breda

Het snelste doelpunt van de avond viel in Oss. Sterker nog: het gedeelde record van de Eerste Divisie werd aangevuld in Oss. Charles-Jesaja Herrmann scoorde al na acht seconden, een evenaring van het record in de Eerste Divisie. In het Nederlands betaald voetbal ligt het record op zeven seconden, toen Kees van Ierssel in zeer korte tijd scoorde in 1968.

NAC, waar de nieuwe trainer Peter Hyballa nog toekeek, kwam vervolgens ook op 0-2 via Jort van der Sande. Daarna liet NAC het een beetje lopen, waar TOP Oss bijna van profiteerde. Via Kyvon Leidsman werd een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer geproduceerd, verder dan dat kwam de thuisclub niet.

FC Den Bosch
1 - 0
Jong PSV
Jong PSV

De fans in Den Bosch moesten vanavond het langste wachten op een doelpunt. Maar dat was het wachten ook wel waard. In de 82ste minuut maakte Anass Ahannach op geweldige wijze de enige treffer van de wedstrijd. Na een mooie aanname maakte hij het van afstand schitterend af.