Telstar 'doodziek' van racistische uitingen supporters richting Onana

Telstar heeft in ferme bewoordingen de acties veroordeeld van enkele fans die zich racistisch uitten jegens Andre Onana in de KNVB-bekerwedstrijd van woensdag tegen Ajax (3-4). Op verschillende momenten werd de doelman van de Amsterdammers op onheuse wijze bejegend door mensen op de tribune, tot ergernis van Telstar.

Telstar 'doodziek' van racistische uitingen supporters richting Onana
© Pro Shots

Diverse Twitteraars maakten de KNVB, FOX Sports en Telstar er tijdens de wedstrijd op attent dat er ontoelaatbare teksten te horen waren tijdens het duel op Sportpark Schoonenberg. Telstar gaf tijdens de wedstrijd al te kennen notie te hebben genomen van dergelijke uitspraken en kwam na de wedstrijd met een statement waarin het afstand neemt van zulke teksten.

'Als club zijn wij doodziek van de misdragingen van een aantal die daarmee een negatieve stempel drukken op een avond die verder fantastisch verliep', gaf de Keuken Kampioen Divisie-club aan, zonder daarbij Onana’s naam specifiek te noemen. 'Telstar is een club die gelijkheid enorm hoog in het vaandel heeft staan en waar iedereen welkom is.'

'Wij kunnen en zullen het nimmer accepteren dat spelers van de tegenstander, onze eigen spelers, of wie dan ook op een manier worden bejegend die haaks staat op alles wat wij als Telstar zijn. De signalen van vanavond zullen wij dan ook heel serieus nemen', waarschuwt Telstar, dat aankondigt alle beschikbare beelden te zullen bekijken en te analyseren. De club geeft aan dat ze hard zal optreden tegen supporters die zich woensdagavond misdroegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Telstar
Meer over Telstar
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Meer A. Onana
Meer over A. Onana