Tekie blijft in de Eredivisie en verruilt groen-geel voor rood-geel

Reacties

Het verstrijken van de transferdeadline weerhoudt Go Ahead Eagles er niet van om nog versterkingen binnen te halen. Eerder deze week hengelde de Deventer club verdediger Federico Mattiello binnen, nu is ook middenvelder Tesfaldet Tekie gepresenteerd. De Zweed tekent tot het eind van het seizoen aan de Vetkampstraat.

Tekie blijft in de Eredivisie en verruilt groen-geel voor rood-geel
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee is Tekie terug in de Eredivisie, waar hij de voorbije seizoenen al actief was namens Fortuna Sittard. In Limburgse dienst liet hij zich vorig seizoen al eens zien aan de supporters van Kowet, zij het niet op een manier die hen heel goed beviel. Hij schoot in de onderlinge wedstrijd vanaf 25 meter werkelijk schitterend raak, in een spektakelstuk waarin Fortuna overigens uiteindelijk het onderspit dolf.

Technisch directeur Paul Bosvelt had eerder nog te kennen gegeven dat hij nog op zoek was naar een aanvallende versterking, maar besloot om toch het middenveld te versterken, verklaart hij op de clubwebsite. 'Toen bleek dat een aanvaller in de door ons gewenste categorie niet voorbij kwam, hebben we gekeken naar wat onze groep nog kon gebruiken qua profiel. Met Tesfaldet Tekie hebben we een ervaren middenvelder vast kunnen leggen.'

Tekie moet bij zijn nieuwe club gaan concurreren om een basisplaats met onder meer Philippe Rommens, Enric Llansana en Evert Linthorst. Go Ahead heeft na vijf speelrondes nog geen punt verzameld in de Eredivisie. Vrijdagavond wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.