Teixeira breekt kuitbeen, ook slecht nieuws over Berghuis

Reacties

Feyenoord is opnieuw getroffen door het nodige blessureleed. João Teixeira moet door een gebroken kuitbeen voorlopig toekijken en de kans is groot dat Steven Berghuis de kraker van zondag tegen Vitesse mist. Orkun Kökçü is er in Arnhem ook niet bij.

Teixeira breekt kuitbeen, ook slecht nieuws over Berghuis
Vitesse
Vitesse
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord-trainer Dick Advocaat onthulde vrijdagmiddag de blessure van Teixeira. De Portugese middenvelder liep de blessure op tijdens de training en kreeg in het ziekenhuis slecht nieuws te horen. Hij zal er dus een flinke periode uit liggen.

Het is hoogst twijfelachtig of Berghuis zondag van de partij is. De clubtopscorer van de Rotterdammers heeft nog te veel last van zijn bovenbeenblessure. Berghuis viel zondag uit in de zege van de Rotterdammers bij VVV-Venlo (0-3). Vrijdag bleek dat hij daar nog onvoldoende van hersteld is.

De mogelijke afwezigheid van Berghuis is een gemis voor de ploeg van coach Dick Advocaat. In de twaalf competitieduels van dit seizoen kwam hij tot tien treffers en vijf assists. Teixeira had de ploeg op zijn beurt juist van de benodigde creativiteit kunnen voorzien. Om het verhaal voor Feyenoord compleet te maken, is Kökçü met enkelklachten afgehaakt. Advocaat verwacht hem niet al te lang te hoeven missen.

Leroy Fer en Luis Sinisterra zijn wel van de partij in de selectie. Advocaat liet al wel weten dat de onlangs van lang blessureleed teruggekeerde spelers geen hele wedstrijd kunnen spelen. 

Vitesse doet het goed dit seizoen. De Arnhemmers hebben net als Feyenoord 26 punten behaald. De aftrap is zondag al om 12.15 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.