Tegenvaller voor Iran: keeper valt uit na minutenlange behandeling

Reacties

Het toch al beladen WK is voor Iran begonnen met een tegenvaller. Keeper Alireza Beiranvand kon al gauw niet verder in het eerste groepsduel met Engeland. Het duurde wel even voordat hij daadwerkelijk werd gewisseld.

Tegenvaller voor Iran: keeper valt uit na minutenlange behandeling
© Pro Shots
Engeland
Engeland
6 - 2
Iran
Iran

Beiranvand kwam bij een voorzet van Harry Kane hard in botsing met een ploeggenoot Majid Hosseini en hield een flinke bloedneus over aan het incident. Het leek onverantwoord om de doelman van Persepolis nog door te laten spelen, maar na een minutenlange blessurebehandeling probeerde hij het aanvankelijk nog even.

Uiteindelijk liet Beiranvand zich toch vervangen door Hossein Hosseini. Er waren toen al meer dan negen minuten verstreken. Daardoor zal er waarschijnlijk flink wat extra tijd zal worden bijgeteld in het Khalifa International Stadium, waar veel fans niet op tijd binnenkwamen door problemen met de ticket-app van de FIFA.

Voor Iran is het hoe dan ook een tegenvaller, terwijl de spelers toch al met gemengde gevoelens aan het WK begonnen. Tijdens het volkslied viel op dat geen enkele speler van Team Melli meezong. Diverse internationals protesteerden eerder al tegen het regime in Iran vanwege de dood van Mahsa Amini.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.