Jahanbakhsh spreekt zich op felle wijze uit over 'pijnlijke' situatie in Iran

Reacties

Alireza Jahanbakhsh heeft zich op zijn Instagram-pagina uitgesproken over de situatie in zijn geboorteland Iran. De Feyenoord-aanvaller volgt daarmee het voorbeeld van ploeggenoot Serdar Azmoun bij de nationale ploeg.

Jahanbakhsh spreekt zich op felle wijze uit over 'pijnlijke' situatie in Iran
© Pro Shots
Senegal
Senegal
1 - 1
Iran
Iran

Jahanbakhsh was de afgelopen week op pad met het nationale elftal van Iran en speelde in Oostenrijk wedstrijden tegen Uruguay en Senegal. Ondertussen hielden de internationals ook de situatie in hun thuisland nadrukkelijk in de gaten. In Iran zijn er al ruim een week massale protesten, naar aanleiding van het overlijden van Mahsa Amini, de 22-jarige vrouw die op 17 september overleed nadat ze was gearresteerd omdat ze niet aan de kledingsvoorschriften voldeed.

Sindsdien is het bijzonder onrustig In Iran. Vooral Iraanse vrouwen gaan massaal de straat op om op te komen voor hun rechten. De Iraanse autoriteiten gaan daar hardhandig mee om: er zouden al tientallen mensen zijn omgekomen en nog veel meer gearresteerd. De voetballers van Iran werd afgeraden om zich in hun tijd bij de nationale ploeg expliciet uit te spreken over de situatie. Wel kwamen ze met een statement door bij het duel met Senegal in zware jassen het veld op te komen. Ook veranderden de spelers hun profielfoto's op social media in zwarte vlakken.

Sterspeler Serdar Azmoun besloot zich echter toch ook in woorden uit te drukken. 'Zelfs als ik hierdoor mijn plek in het nationale team verlies, is het me dat waard', zei hij. Jahanbakhsh doet nu hetzelfde: 'Het zijn bittere en pijnlijke dagen voor de mensen in mijn land', schrijft de 29-jarige aanvaller op zijn Instagram-pagina.

'Wij zullen altijd aan de kant van onze mensen staan. Zij hebben veel doorstaan en gaven nooit op. Deze mensen zouden met respect behandeld moeten worden. Gewelddadig gedrag is onvergeeflijk. Ik zal altijd de kant kiezen van deze geliefde mensen. Bij ieder doelpunt dat ik maak voor de nationale ploeg, probeer ik mijn blijdschap te delen met hen. Nu, in deze moeilijke tijden, probeer ik hun zorgen te delen', zegt Jahanbakhsh.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.