Tegenvallende Neres in flop-elftal van Copa América

Reacties

David Neres speelde zich met zijn optredens voor Ajax in de kijker bij internationale topclubs, maar kan niet terugkijken op een goed Copa América-optreden. De Braziliaan is door het toonaangevende Globo Esporte zelfs opgenomen in het flop-elftal van het toernooi dat Brazilië zondagavond won.

Tegenvallende Neres in flop-elftal van Copa América

Daarbij is Neres de enige speler van de Seleção die in de zogeheten Selebaba staat van de sportzender (zie onderstaande tweet). De 22-jarige vleugelspits vormt de voorhoede samen met de Argentijnen Lionel Messi en Ángel Di María. Everton, de man aan wie de Ajacied zijn basisplaats verloor gedurende het Copa América-toernooi in eigen land, prijkt samen met drie andere Brazilianen juist in de Selegaláctica, het elftal met de beste spelers.

In de begeleidende tekst schrijft Globo Esporte dat het toernooi al snel voorbij was voor Neres, nadat hij vooral in de tweede groepswedstrijd tegen Venezuela (0-0) niet had kunnen overtuigen. In dat duel moest de linkspoot na 72 minuten plaatsmaken voor de een jaar oudere Everton (Grêmio), die zijn basisplaats de rest van het toernooi behield en met drie goals zelfs gedeeld topscorer van het toernooi werd. Neres kwam niet meer in actie.

De vraag is wat zijn tegenvallende optreden betekent voor de toekomst als international van Neres, van wie de voetbalvolgers in Brazillië juist hoge verwachtingen hadden na zijn prima seizoen met Ajax. De lichtvoetige vleugelaanvaller debuteerde in maart tegen Tsjechië en greep in de voorbereiding op het Copa América-toernooi zijn kans toen Neymar afhaakte met een blessure. Nu is het afwachten of bondscoach Tite hem blijft selecteren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Neres
Meer over Neres
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.