Tite verklapt reservebeurt Neres en reageert op spionage-rel

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat David Neres zijn basisplaats bij Brazilië voorlopig kwijt is. Bondscoach Tite heeft tegenover Braziliaanse media bevestigd dat hij de Ajax-aanvaller gaat passeren, voordat hij uitgebreid reageerde op een opmerkelijk verhaal. Tite ontkent dat hij tegenstander Peru heeft bespioneerd.

Tite verklapt reservebeurt Neres en reageert op spionage-rel

Neres mocht na een geweldig seizoen bij Ajax met de Seleção mee naar het toernooi om de Copa América in eigen land, in de eerste twee wedstrijden mocht hij ook in de basis beginnen. Tijdens de moeizame 3-0 zege op Bolivia werd hij naar de kant gehaald, waarna vervanger Everton de derde treffer liet aantekenen. Tijdens de bijzonder frustrerende 0-0 tegen Venezuela mocht Neres wederom starten, maar ook in dit duel werd hij gewisseld voor de aanvaller van Grêmio.

Braziliaanse media meldden eerder al dat Everton in het laatste groepsduel met Peru vanaf het begin de voorkeur krijgt boven Neres. Zij baseerden zich op de verdeling van de hesjes op de afsluitende training, waar Neres werd ingedeeld bij de reserves. Op zijn vooruitblikkende persconferentie wilde Tite aanvankelijk weinig kwijt over zijn opstelling tegen Peru, maar hij vertelde wél dat er uit die hesjesverdeling inderdaad een aantal zaken mogen worden geconcludeerd.  Volgens sportkrant Globo Esporte bevestigde Tite ná de persconferentie vervolgens onomwonden dat Everton (net als Manchester City-aanvaller Gabriel Jesus) zal gaan spelen.

Spionage
Meest opmerkelijke aan het perspraatje van Tite was overigens zijn reactie op de spionage-rel die de afgelopen dagen opdook. Tijdens de besloten training van tegenstander Peru vloog er een drone over het veld, waarna de Peruviaanse krant Libero meldde dat dat een foefje was van de Braziliaanse ploeg. Door met de drone beelden te maken, zou Tite meer informatie willen verzamelen over de speelwijze van zijn tegenstander.

Dat ontkende de keuzeheer stellig. 'Ik geef jullie mijn woord: die drone kwam niet van ons. Als je dat soort trucjes zou moeten uithalen om een wedstrijd te winnen, dan pak ik mijn jas, leg ik mijn functie neer en dan ga ik naar huis. Ik ben hier te oud voor. Zoiets heb ik toch nog nooit eerder gedaan in mijn carrière als trainer?' Na die retorische vraag aan het journaille werd Tite direct gecorrigeerd en herinnerd aan een voorval in 2001.

Destijds was hij trainer van Grêmio en stuurde hij zijn assistent Cléber Xavier daags voor de Braziliaanse bekerfinale naar de oefensessie van aanstaand tegenstander Corinthians. 'Vooruit, ik heb al wél eerder zoiets gedaan, maar dat was heel anders', grijnsde Tite. 'Dat was een openbare training, dus zijn we inderdaad gaan kijken. Kom op, dat mag toch?' Overigens werd Xavier destijds ontdekt door Corinthians-trainer Vanderlei Luxemburgo, die de ongewenste toeschouwer prompt wegstuurde. 'Maar nogmaals, ik geef jullie mijn woord: die drone van nu was niet van ons. De dag dat ik zoiets denk nodig te hebben, is de dag dat ik met pensioen ga', herhaalde Tite.

Copa América

Stand Groep A Copa América 2019 Brazil

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
1
0
8-0
+8
7
2
Venezuela
3
1
2
0
3-1
+2
5
3
Peru
3
1
1
1
3-6
-3
4
4
Bolivia
3
0
0
3
2-9
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.