Tebas voegt woord bij daad en dient aanklacht in tegen PSG en Al-Khelaïfi

Reacties

LaLiga-voorzitter Javier Tebas heeft, zoals hij al aankondigde, een aanklacht ingediend bij de UEFA over de werkwijze van Paris Saint-Germain bij de contractverlenging van Kylian Mbappé. Tebas stelt dat PSG met die deal de Financial Fair Play-reglementen overtreedt.

Tebas voegt woord bij daad en dient aanklacht in tegen PSG en Al-Khelaïfi
© Pro Shots

Tebas liet onlangs al weten van plan te zijn om stappen te ondernemen vanwege de handelswijze van PSG. In april diende de voorzitter van LaLiga ook al een aanklacht in tegen Manchester City. Tebas heeft de zaak tegen PSG niet alleen aanhangig gemaakt bij de UEFA, maar ook bij bevoegde Franse instanties en de Europese Unie. Tebas wil ook dat vermeende belangenverstrelling van Nasser Al-Khelaifi in zijn rollen bij PSG, de UEFA, de ECA en BeIN Sports wordt onderzocht.

In een verklaring van LaLiga licht Tebas zijn besluit toe: 'LaLiga heeft deze week een klacht ingediend bij de UEFA tegen PSG, net als in april tegen Manchester City, omdat deze clubs voortdurend de huidige Financial Fair Play-regels overtreden. LaLiga is van mening dat deze praktijken het ecosysteem en de duurzaamheid van het voetbal veranderen, alle Europese clubs en competities schaden en alleen dienen om de markt kunstmatig op te blazen, met geld dat niet in de voetbalwereld zelf wordt gegenereerd.'

LaLiga spreekt in de verklaring over 'illegale financiering van deze clubs door directe geldinjecties, sponsoring en andere contracten die niet in overeenstemming zijn met de marktomstandigheden of economisch niet zinvol zijn'.

In 2017 en 2018 diende Tebas namens LaLiga ook al een klacht in bij de UEFA tegen PSG en Manchester City wegens het schenden van de Financial Fair Play-reglementen. Die aanklachten leidden tot sancties door de UEFA, maar die werden vervolgens door het CAS weer ongedaan gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.