Eerste woede is niet gaan liggen bij Tebas: zaak La Liga tegen PSG gaat door

Reacties

De woede van La Liga-voorzitter Javier Tebas op de avond van de contractverlenging van Kylian Mbappé is tien dagen na het nieuws nog niet verdwenen. In een statement maakte La Liga bekend dat het naar de UEFA, de Franse overheid en de Europese Unie stapt en die zaak wordt doorgezet.

Eerste woede is niet gaan liggen bij Tebas: zaak La Liga tegen PSG gaat door
© Pro Shots

De competitieorganisator in Spanje is woedend dat Paris Saint-Germain ondanks gigantische verliezen een zeer lucratief contract kan afsluiten met Mbappé. De aanvaller leek maandenlang hard op weg naar Real Madrid, maar koos dus voor het voorstel van PSG.

'De aanklacht staat op papier en wordt nu gecontroleerd', stelde Tebas dinsdag. 'Maar daar blijft het niet bij. We gaan naar Frankrijk, waar we al Franse advocaten in hebben gehuurd. We gaan de positie van PSG aan de kaak stellen bij economische instanties en de bestuursrechter in Parijs.'

Tebas koos er overigens niet voor om te reageren op zijn Franse collega, voorzitter Vincent Labrune van de Franse competitieorganisator LFP. Hij haalde in zijn betoog tegen Tebas de Super League aan. 'In tegenstelling tot u komt de Ligue 1 wel op voor alle spelers in Europa. Dat zou iemand in uw functie ook moeten doen', doelde Labrune op de deelname en steun van Barcelona en Real Madrid voor de afgebrokkelde Super League.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.