Bekvechten over Mbappé-deal gaat door: 'Respectloos en denigrerend'

Reacties

In navolging van UEFA-baas Aleksander Ceferin heeft ook de Franse LFP uitgehaald naar La Liga-baas Javier Tebas. Voorzitter Vincent Labrune vindt diens uitspraken over Kylian Mbappé en zijn keuze om bij Paris Saint-Germain te verlengen onacceptabel.

Bekvechten over Mbappé-deal gaat door: 'Respectloos en denigrerend'
© Pro Shots

Tebas plaatste eerder deze week ernstige vraagtekens bij de megadeal. 'Wat PSG gaat doen met Mbappé na het lijden van 700 miljoen euro verlies in de afgelopen seizoenen en het hebben van meer dan 600 miljoen aan loonkosten, is een belediging voor het voetbal. El-Khelaïfi (de voorzitter van PSG, red.) is net zo gevaarlijk als de Super League', schreef de Spaanse voetbalbaas op Twitter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In gesprek met de BBC liet UEFA-president Ceferin al weten dat hij niet gediend was van de kritiek van Tebas. 'Real Madrid noch iemand anders hoeft de UEFA te vertellen wat we moeten doen. Ze zijn volgens mij verontwaardigd omdat, voor zover ik weet, hun aanbieding vergelijkbaar was met die van PSG', zei de Sloveense voetbalbaas, die wees op de Financial Fair Play-regels van de UEFA.

Ook de LFP, de organisatie achter de Ligue 1, kan geen begrip opbrengen voor de uitspraken van Tebas en zijn aanhoudende aanvallen op het Franse voetbal, zeker omdat hij als bestuurslid van de European Leagues en als lid van het uitvoerend comité van de UEFA alle clubs in Europa zou moeten vertegenwoordigen. Dat schrijft voorzitter Labrune in een brief die in handen is van Franse media.

LFP-voorzitter Vincent Labrune
© Pro Shots
LFP-voorzitter Vincent Labrune

'Het feit dat u publiekelijk en herhaaldelijk dit standpunt inneemt tegen de Ligue 1 en dat u denigrerend doet over onze competitie en onze clubs, is onacceptabel en bovendien volledig onjuist', valt er onder meer te lezen in de brief. 'En nu heeft u het met uw respectloze en denigrerende uitspraken gemikt op Kylian Mbappé, een van de beste aanvallers ter wereld.'

Labrune wijst erop dat Mbappé ondanks een gelijkwaardige aanbieding van Real Madrid koos voor een langer verblijf in de Ligue 1 en dat Tebas in zijn eigen competitie twee clubs heeft die de grote initiator waren achter de Super League en dat initiatief nog steeds steunen. 'In tegenstelling tot u komt de Ligue 1 wel op voor alle spelers in Europa. Dat zou iemand in uw functie ook moeten doen.'

Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.