'Teamgeest' Arsenal geprezen: 'Met veel vertrouwen naar hol van de leeuw'

Reacties

Voormalig Arsenal-verdediger Martin Keown denkt dat het bereiken van de kwartfinales in de Champions League Arsenal ook een boost kan geven in de titelstrijd in de Premier League. Britse media en analisten zagen The Gunners op basis van strijdlust afrekenen met FC Porto.

'Teamgeest' Arsenal geprezen: 'Met veel vertrouwen naar hol van de leeuw'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
ns
1 - 0
FC Porto
FC Porto

'Het was niet goed en ook buitengewoon spannend, maar het slot van een avond vol dramatiek leidde tot grenzeloze vreugde. Na een ondraaglijke wachttijd, van veertien jaar om precies te zijn, heeft Arsenal zich eindelijk weer geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League', meldt The Guardian woensdag.

'Wonderfully and deservedly. Arsenal versloeg een tijdrekkend, voorzichtig en koppig Porto en greep de uiteindelijk volle buit', schrijft The Times. 'Zelfs Arsène Wenger kwam niet vaak zo ver in de Champions League en Arteta heeft het voor het eerst gedaan. Het momentum kan Arsenal zeker gaan helpen in de titelrace: ze zitten vol leven en optimisme', aldus The Independent.

Teamgeest
Voormalig Arsenal-verdediger Keown gelooft daar ook in. Na de interlandperiode gaat zijn oud-werkgever (31 maart) op bezoek bij rivaal Manchester City. 'Deze zege zorgt ervoor dat Arsenal met veel vertrouwen kan afreizen naar het hol van de leeuw. City is de ultieme tegenstander, maar dit was een cruciale avond waarop je het gevoel kunt gaan krijgen dat je een potentiële kampioen bent. Zo kun je naar een volgende fase gaan', aldus Keown bij TNT Sports.

Collega-analist en voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand luisterde hoofdschuddend naar Keown. 'Laten we daar niet naartoe gaan, Martin, het is te vroeg', aldus Ferdinand verwijzend naar de titelstrijd in de Premier League. 'Het belangrijkste is dat ze lef en strijdlust toonden. Ze leken nooit de volledige controle te hebben. Veel mensen dachten dat Arsenal het tempo zou bepalen met aanvallend en agressief spel, maar op Champions League-niveau zijn tegenstanders tot de tanden toe bewapend. De teamgeest gaf de doorslag. De wijze waarop je wint en feestviert, schept een sterke onderlinge band.'

Voorspelling
Ook Arsenal-icoon Thierry Henry was als analist bij CBS Sports in het Emirates Stadium en bleek een voorspellende gave te hebben. Voordat Galeno zijn strafschop gekeerd zag worden door Arsenal-keeper David Raya, zei Henry dat de Braziliaan van FC Porto zou missen en hij liep al richting de uitgang van de studio. 'Galeno zag er niet zelfverzekerd uit. Het zag er niet naar uit dat hij zou scoren, dus ik vertrok...'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69-58
+11
60
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.