Arteta vol trots na 'magisch einde': 'Het was al veertien jaar geleden'

Reacties

Arsenal-manager Mikel Arteta toonde zich na de gewonnen strafschoppenserie tegen FC Porto een zeer gelukkige trainer. The Gunners hebben zich voor het eerst sinds het seizoen 2009/10 geplaatst voor de kwartfinales in de Champions League.

Arteta vol trots na 'magisch einde': 'Het was al veertien jaar geleden'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
ns
1 - 0
FC Porto
FC Porto

Veertien jaar geleden was FC Porto ook de tegenstander, maar toen ging het een stuk eenvoudiger voor de Londenaren. Destijds wonnen de Engelsen de return in de achtste finale van de Champions League met 5-0, mede door een hattrick van Nicklas Bendtner. Dit keer waren er penalty's nodig om een ronde verder te gaan.

Nadat Leandro Trossard in de reguliere speeltijd had gescoord en in de verlenging geen goals vielen, was er een hoofdrol voor Arsenal-keeper David Raya in de strafschoppenserie. De Spaanse doelman keerde de inzetten van Wendell en Galeno. 'We moesten echt diep gaan om tot een magisch einde te komen', zei Arteta na de overwinning tegen TNT Sports.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Er ontstond een geweldige energie in het stadion en samen zijn we erin geslaagd om dit te realiseren. Het was al veertien jaar geleden. Dat is ontzettend lang voor een club als Arsenal. En het laat ook zien hoe moeilijk het was om tot hier te komen. Dit is wel waar we nu ook willen blijven als club', aldus de Spanjaard. Arsenal strandde na de zege op Porto in 2010 zeven keer op rij in de achtste finales van de Champions League waarna de club jarenlang in de Europa League actief was.

Uitblinker
De bejubelde Raya beleefde een hoogtepunt in zijn carrière. 'Dit is natuurlijk geweldig, voor mij omdat ik voor het eerst in de Champions League speel en voor de club omdat we al zo lang niet in de kwartfinale hebben gestaan', verklaarde de keeper die door Arsenal, koploper in de Premier League, wordt gehuurd van Brentford. 'Elke speler wil dit soort avonden meemaken. We gaan er dus zeker even van genieten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.