Te Kloese volgt Van der Sar op bij de ECA

Reacties

Dennis te Kloese wordt bij de ECA (European Club Association) de opvolger van Edwin van der Sar. De Feyenoord-directeur mag de Nederlandse clubs vertegenwoordigen in deze Europese organisatie.

Te Kloese volgt Van der Sar op bij de ECA

De ECA is de belangrijkste organisatie van voetbalclubs in Europa. Jarenlang gaf Van der Sar een stem aan de Nederlandse clubs, nu is het de beurt aan Te Kloese. Van der Sar stopte als algemeen directeur van Ajax en daardoor kwam ook zijn positie bij de ECA vrij.

Donderdagmiddag werd bekend dat Te Kloese zijn plek mag innemen in de ECA. Hij komt samen met grote namen als Nasser Al-Khelaïfi (Paris Saint-Germain), Miguel Ángel Gil Marín (Atlético Madrid), Vinai Venkatesham (Arsenal), Ferran Soriano (Manchester City) en Rui Costa (Benfica) in de organisatie terecht.

'Als echt opleidingsland nemen we een bijzondere positie in die beschermd moet worden', legt Te Kloese zijn rol bij de ECA uit op de website van Feyenoord. 'Alleen al daarom is het goed dat er een Nederlandse vertegenwoordiger in het bestuur zit. Ik vind het eervol dat ik dat nu mag zijn. Ongetwijfeld heb ik dat voor een belangrijk deel te danken aan de gestegen status van Feyenoord de afgelopen jaren, maar ik zal me dus nadrukkelijk inspannen voor alle Nederlandse clubs en onze competitie.'

Na een stevige transferperiode sprak VI met Dennis te Kloese.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.