Tannane niet gediend van kritiek: 'Dan moet je beter kijken'

Reacties

Oussama Tannane baalt van het puntenverlies van Vitesse in de thuiswedstrijd tegen Willem II. De spelmaker reageerde na het doelpuntloze gelijkspel geprikkeld op kritische vragen.

Tannane niet gediend van kritiek: 'Dan moet je beter kijken'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 0
Willem II
Willem II

De aanvallende middenvelder verscheen na afloop voor de camera van ESPN en werd daar gevraagd naar wat hij van zijn eigen spel vond. 'Momenten goed, momenten slordig. Dat komt ook doordat Willem II heel verdedigend stond en dan ga je een beetje met risico spelen. Soms valt het goed, soms niet', reageerde Tannane.

Nam hij op een gegeven moment niet te vaak risico, in de hoop een goal te forceren? Tannane: 'Zo speel ik altijd. Het is niet dat ik vandaag te veel wilde. Ik wil iedere wedstrijd veel. Soms valt de bal in de kruising, soms niet. Als je me een beetje kent als speler; ik heb vertrouwen in mezelf en weet hoe ik daar mee om moet gaan.'

Tannane verloor zijn geduld toen de verslaggever hem vroeg waarom hij in de 77ste minuut gewisseld werd. Had dat een fysieke reden? 'Volgens jou was het een mindere wedstrijd. Maar dan moet je beter kijken, denk ik. Het is niet iedere dag zonneschijn, hè. Je moet me er niet op afrekenen als ik een slechte bal geef. Dat doe je nu wel. Je brengt het nu alsof ik een heel slechte wedstrijd heb gespeeld. Dat vind ik een beetje te makkelijk', aldus de smaakmaker van Vitesse.

Tannane liet blijken dat hij de prestaties van zichzelf en Vitesse positiever bekijkt: 'We staan keurig bij de topvier en hebben nog wedstrijden tegen concurrenten. Ik vind het gewoon zonde dat je na een slechte wedstrijd direct aanvallend naar ons toekomt.'

Wat zeggen de cijfers?
Kijkend naar de data viel het ten opzichte van het gemiddelde van Tannane mee hoe onzorgvuldig hij was in balbezit tegen Willem II. Zijn passzuiverheid was iets onder de zeventig procent, dat is net lager dan zijn moyenne dit seizoen. Tannane creëerde voor zijn doen wel weinig kansen en dat had te maken met de standaardsituaties, niet met zijn acties in open spel.

Passzuiverheid Kansen gecreëerd (totaal) Kansen gecreëerd uit open spel
Tegen Willem II 69,62% 1 1
Gemiddelde 72,23% 2,57 0,87

Gemiddeldes zijn op basis van de Eredivisie-wedstrijden dit seizoen, data via Opta Sports.

Bekijk hieronder de spelersbeoordelingen die tot stand komen op basis van de cijfers die door onze verslaggever zijn uitgedeeld en het datamodel van Opta.

Vitesse Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.