Talent Rits maakt indruk bij eerste optreden voor Ajax

Landskampioen Ajax heeft in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen een overwinning geboekt. De Amsterdammers versloegen de amateurs van VV Buitenpost met 4-0. Een van de doelpuntenmakers was de zeventienjarige debutant Mats Rits (foto).

Ajax begon het duel met Theo Janssen in de basis. Siem de Jong droeg bij de bezoekers de aanvoerdersband.

Voor de Amsterdammers was het lang wachten op het eerste doelpunt. Pas in de 44ste minuut trof Rodney Sneijder doel. In het tweede bedrijf liep de score snel op. Jan-Arie van der Heijden kopte één minuut na de onderbreking raak. De middenvelder profiteerde van een slecht verwerkte vrije trap van Sneijder.

Sneijder zorgde na 69 minuten met zijn tweede treffer voor 0-3. Jody Lukoki bracht het broertje van international Wesley Sneijder in stelling. Het slotakkoord was voor Rits. De Belgische debutant zette zijn eerste wedstrijd luister bij door 0-4 te maken. De assist bij de laatste goal kwam van Derk Boerrigter. Foto: VI Images