Tagliafico wil trainer worden na carrière: 'Strategie en tactiek passioneren mij'

Reacties

Voormalig Ajacied Nicolás Tagliafico wil na zijn carrière graag trainer worden. In gesprek met L’Equipe legt hij uit waarom het trainersvak hem aanspreekt en gaat hij in op de situatie bij Olympique Lyon.

Tagliafico wil trainer worden na carrière: 'Strategie en tactiek passioneren mij'

'Ik zou graag coach willen worden, omdat ik houd van de tactiek. Als speler denk je drie of vier uur aan voetbal, als coach ben je er 24 uur per dag mee bezig. Een trainer moet 25 spelers aansturen, inclusief de staf. De strategie en de tactiek passioneren mij', stelt Tagliafico.

De linksback wil van zijn droom snel werkelijkheid maken. 'Als alles goed gaat, ben ik van plan om volgend jaar te beginnen met lessen om coach te worden. Ik blijf voetballen, maar daarnaast ga ik me voorbereiden', geeft de dertigjarige Argentijn aan bezig te zijn met zijn toekomst.

Voor dit moment zal Tagliafico zich vooral focussen op het WK, dat Argentinië vanochtend start met een wedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Na de winterstop moet hij zijn ploeg Olympique Lyon aan betere resultaten helpen. De ploeg staat achtste en de prestaties vallen tegen, vindt ook de back. 'We hebben geen tijd om te klagen, we moeten aan het werk. Soms moet je bodem raken om met meer kracht op te staan.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer Tagliafico
Meer over Tagliafico
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.