Tagliafico en Scaloni willen voor halve finale iets rechtzetten over Oranje-clash

Reacties

Voormalig Ajacied Nicolás Tagliafico en bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië maken zich op voor de halve finale tegen Kroatië, maar kwamen maandag op een persconferentie terug op de verhitte clash met het Nederlands elftal.

Tagliafico en Scaloni willen voor halve finale iets rechtzetten over Oranje-clash
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Kroatië
Kroatië

Argentinië bereikte vrijdag ten koste van Oranje de halve finale, waarin Kroatië de laatste horde is op weg naar de WK-eindstrijd. Gedurende de kwartfinale deelde de Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz zeventien gele kaarten uit: een WK-record. Ook na het duel liepen op en naast het veld de gemoederen hoog op,

Tagliafico zocht na strafschoppenserie enkele ex-teamgenoten van Ajax op. 'Ik heb hen toen even gedag gezegd, maar niet uitgebreid gesproken. Die tijd komt nog wel, dat is iets voor de toekomst', vertelde de huidige linksback van Olympique Lyonnais, die niet meer wil stil staan bij alle commotie rond de verhitte clash met Oranje. 'Deze dingen kunnen gebeuren tijdens een wedstrijd, we zijn nu gefocust op Kroatië.'

Respect
Bondscoach Scaloni ging iets dieper in op de ontmoeting met Nederland. 'Ik wil hier nu wel even duidelijk over zijn. De wijze waarop de wedstrijd verliep kwam door beide landen. En dat gebeurt soms. Dan moet je soms uitdelen en incasseren. Er kunnen altijd wat ruzietjes ontstaan, maar dan is het aan de arbitrage om een oordeel te vellen', aldus de Argentijnse keuzeheer.

'Ik vind het niet terecht dat het beeld ontstaat dat wij geen goede winnaars of verliezers zouden zijn. Toen we verloren van Saudi-Arabië zijn we ook rustig naar ons hotel gegaan om ons weer voor te bereiden om wat zou komen. Nadat we de Copa América-finale wonnen in Brazilië zaten Messi en Paredes samen met Braziliaanse jongens als Neymar op de trappen van het Maracanã-stadion. We hebben veel respect voor Nederland en ook voor Kroatië, voor alle tegenstanders', benadrukte Scaloni.

Nicolas Tagliáfico (rechts) probeert Denzel Dumfries in bedwang te houden tijdens een van de vele opstootjes.
© Pro Shots
Nicolas Tagliáfico (rechts) probeert Denzel Dumfries in bedwang te houden tijdens een van de vele opstootjes.

Finaledruk
Argentinië bewaart geen positieve herinneringen aan de laatste WK-ontmoeting met Kroatië. De Kroaten waren vier jaar geleden in Rusland in de groepsfase met liefst 0-3 te sterk voor de Argentijnen. Tagliafico stond toen in de basis. 'Het wordt een andere wedstrijd dan in 2018. We hopen Kroatië vanaf de eerste minuut pijn te kunnen doen, maar we weten ook dat het een team is met veel kwaliteiten, zeker op het middenveld. Het wordt een zware wedstrijd, maar wij weten hoe we moeten lijden', aldus Tagliafico, die tijdens dit WK drie keer als invaller binnen de lijnen kwam.

Scaloni beseft dat de druk zal toenemen op zijn spelers. 'We spelen morgen voor heel Argentinië en we weten wat ze van ons verwachten. Het hele land staat achter ons', zei de keuzeheer van La Albiceleste, die verwacht dat Messi weer zal opstaan. 'Hij is een echte winnaar en staat er altijd als het moet', aldus Scaloni.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.