Messi passeert Ronaldo en is na Maradona 'grootste WK-slachtoffer' ooit

Reacties

Lionel Messi blijkt na landgenoot Diego Maradona de speler op wie de meeste overtredingen zijn begaan in de WK-historie. Messi komt ondanks vijf WK-deelnames niet in de buurt van het aantal overtredingen op Maradona gedurende vier WK's.

Messi passeert Ronaldo en is na Maradona 'grootste WK-slachtoffer' ooit
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Kroatië
Kroatië

De Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz floot vrijdagavond tijdens Nederland-Argentinië acht keer voor een overtreding op Messi. Geen enkele speler kreeg tijdens de kwartfinales op dit WK zoveel vrije trappen of strafschoppen mee als de aanvoerder van Argentinië, die na de zege geen goed woord over had voor Lahoz.

Na de verhitte wedstrijd tegen Nederland staat de teller van overtredingen op Messi na 24 WK-duels op 65. De 35-jarige Messi passeerde tijdens het gewonnen duel met het Nederlands elftal de Brazilianen Jairzinho en Neymar en Cristiano Ronaldo op de lijst van WK-spelers met de meeste vrije ballen mee.

Alleen op Maradona werden in de WK-geschiedenis nog meer overtredingen begaan dan op Messi: de huidige aanvoerder van Argentinië komt zelfs niet in de buurt van zijn illustere voorganger, die één WK minder speelde dan Messi. Maradona werd 82 keer vaker 'aangepakt' door tegenstanders: op Pluisje werden 152 overtredingen begaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.